Bolton Wanderers' Croatian forward Ivan Klasnic (R) celebrates with Bolton Wanderers' English forward Kevin Davies after scoring against Hull City during their English Premier League football match at The Reebok Stadium in Bolton, north-west England, on December 29, 2009. AFP PHOTO/PAUL ELLIS - FOR EDITORIAL USE ONLY Additional licence required for any commercial/promotional use or use on TV or internet (except identical online version of newspaper) of Premier League/Football League photos. Tel DataCo +44 207 2981656. Do not alter/modify photo.
 AFP
GOL I ISKLJUČENJE

Povratak Killera: 'Svjestan sam da sam sada tek osmi Bilićev izbor za napadača!'

Sada sam već 6 tjedana da sam u pogonu i mislim da sam pokazao da zaslužujem pravu priliku. Ovaj gol mi zato mnogo znači - rekao je Klasnić nakon gola Stokeu
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 18. listopad 2010. 21:28

Vratio se u svom stilu, golom za bodove. Ivan Klasnić je u utakmici 8. kola Premier lige, između Boltona i Stoke Cityja, opravdao naziv “Killer”. Gol u sučevoj nadoknadi, volejom nakon odbijene lopte protivnika, specijalnost je Klasnićevog bogatog golgeterskog repertoara.

- Nema većeg gušta nego zabiti ovakav gol u sučevoj nadoknadi za pobjedu! - kazao nam je u nedjelju prijepodne Ivan Klasnić kojeg je naš poziv zatekao u jednom od parkova u Manchesteru gdje se zabavljao uz kćerku i suprugu. - Koristim svaki trenutak da budem uz moje cure, koje se zbog kćerkinih obveza u školi vraćaju u Hamburg.

Slavlje zbog gola i tri boda Boltona, s kojim se klub popeo na 7. mjesto Premier lige, pokvarili ste isključenjem?

- Kao prvo, radi se o dva žuta kartona, što implicira jednu utakmicu kazne, a kao drugo, taj drugi karton je potpuno nepravedan jer protivnika nisam ni dodirnuo. Vjerojatno je sudac pod dojmom prethodnog naguravanja s protivničkim braničem, unutar jedne minute, prosudio da sam namjerno napravio prekršaj. Ali ponavljam, nisam ga ni dodirnuo.

Malo ste igrali u prvih 8 kola Premier lige?

- Istina, ali moram naglasiti da nisam prošao pripreme. Razgovarao sam s glavnim menadžerom Owenom Coyleom i kazao mi je da moram biti strpljiv jer su igrači koji su bili u prvom planu dok sam ja odrađivao “pripreme”, Elmander i Davies, igrali odlično. Prihvatio sam to kao nešto normalno jer su moji suigrači odlično gurali. No, sada je već 6 tjedana da sam u pogonu i mislim da sam pokazao da zaslužujem pravu priliku. Ovaj gol mi zato mnogo znači.

Pratite li reprezentaciju, kojoj ne bi škodilo ovakvog golgeterskog oportunizma kao što je vaš?

- Pratim, naravno. Nitko me nije dugo zvao, vjerojatno je da sam po aktualnoj hijerarhiji 8. napadač u izbornikovim vizijama. Trudit ću se svim silama da u nastavku Premier lige zaslužim novi poziv. Za reprezentaciju sam uvijek zainteresiran! - zaključio je Klasnić.

Linker
26. svibanj 2024 21:22