Lukša Jakobušić
 TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix
NA PUTU ZA SPLIT

Predsjednik Hajduka u gluho doba noći poslao poruku Torcidi: ‘Moguće je da je ovo naša realnost...‘

Hoće li ovo doprijeti do navijača pokazat će vrijeme. Kako sanirati štetu nakon ovakvog poraza?
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. srpanj 2021. 04:47

Burna noć je iza Hajduka. Kako igrča, struke i klupske delegacije, tako i iza mnoštva navijača koji su doživjeli još jedan bolan europski posrtaj. Imenima poput Debrecena, Shelbournea, Dile Gori i Gzire priključilo se i ono kazahstanskog Tobola. Niti 2:0 iz prve utakmice na Poljudu nije bilo dovoljno, Tobol je u uzvratu nakon produžetka slavio s 4:1 i izbacio Splićane već na prvoj stepenici puta prema skupinama Konferencijske lige. U jednoj rečenici - novo natjecanje, stare Hajdukove navike...

Pognutih glava i snuždenih lica vratit će se izabranici Jensa Gustafssona u Split, a poruku za sve navijače rano ujutro, bolje reći, u gluho doba noći po našem vremenu (četiri sata razlike u odnosu na Kazahstan) poslao je predsjednik Hajduka.

- Ovo mnogi s pravom doživljavaju kao šok, a moguće je da je naša trenutna realnost. Ovo je proces. Prvi cilj nismo ostvarili, međutim tek sad ne posustajemo, nego zapinjemo još jače. Vjerujem u ove ljude u Klubu koji su s nama na ovom putu. Na kraju će sve biti dobro - naveo je Lukša Jakobušić u poruci koja je do nas doprla elektroničkim putem.

Međutim, navijače će tih nekoliko rečenica teško umiriti. Hajduk u Europi nije dočekao niti kolovoz, a kamo li jesen ili proljeće koji su i dalje samo "sanak pusti".

Nakon poraza izjave su dali trener Gustafsson i vratar Lovre Kalinić, a sada je i predsjednik Jakobušić htio smiriti strasti i stišati vatre, barem malo... Je li uspio, pokazat će reakcija navijača, ali i igrača na terenu jer već za vikend očekuje ih HNL-dvoboj sa Šibenikom.

Linker
12. svibanj 2024 14:47