Miguel Van Damme je izgubio bitku za život

 Belga/Ddp Usa/Profimedia
TUGA U BELGIJI

Preminuo 28-godišnji vratar! Saznao da će dobiti kćer, a onda su stigle užasne vijesti, imao je samo jednu želju

Golman Cercle Bruggera Miguel Van Damme je preminuo par mjeseci nakon što je postao otac
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. ožujak 2022. 11:08

Tužne vijesti stižu iz Belgije gdje je preminuo 28-godišnji vratar Cercle Bruggea Miguel Van Damme. Mladi je nogometaš karijeru započeo kao napadač, ali ipak se bolje snašao na golu pa je odlučio nastaviti na toj poziciji. Sa 17 godina je debtirao za prvu ekipu Lembekea, a dvije godine kasnije stigao u Cercel Brugge.

U prvoj ligi je uglavnom bio zamjena, ali kad su pali u drugu ligu je postao nezamjenjivi član prve postave. Van Damme je igrao dobro, ali onda su stigle strašne vijesti. Na testovima uoči nove sezone doktori su primijetili da nešto nije dobro i tu je krenula njegova borba koju je nažalost na kraju i izgubio.

Dijagnosticirana mu je leukemija pa je umjesto na pripremama s ekipom završio na kemoterapijama. To je dalo početne rezultate, a čak se i vratio na teren, ali onda se bolest vratila. Van Damme je radio sve da se vrati nogometu i ozdravi, ali nije uspio pobijediti u toj utakmici.

U rujnu prošle godine je primio najgoru vijest. Bolest je toliko napredovala da više nije mogao ni na kemoterapije. Samo dva dana prije toga mu je supruga otkrila da će postati otac pa je za kraj imao samo jednu želju.

"Želim napraviti sve što mogu kako bih držao svoje dijete u rukama", rekao je Van Damme i ta mu je želja ispunjena. Supruga je u svibnju prošle godine rodila kćerkicu Camille, ali Van Damme je imao tek nekoliko mjeseci s njom prije nego je bolest pobijedila.

Linker
05. lipanj 2024 19:04