SCREENSHOT/INSTAGRAM
EMOTIVNA PROSLAVA

Prije četiri mjeseca Srbin se srušio na terenu i život mu je visio o koncu, a sada se vratio i zabio gol!

Navijači su bili oduševljeni, a posebno se vidjelo koliko je to za njega bio značajan trenutak
Piše: SNObjavljeno: 05. kolovoz 2023. 13:06

Nogometni svijet je ostao u šoku kada se u ožujku 2023. na utakmici treće španjolske lige odjednom srušio brat srpskog nogometnog reprezentativca Nemanje Gudelja. Dragiša Gudelj je preživio zastoj srca, no istaknuo je kako želi nastaviti karijeru po uzoru na Christiana Eriksena. Srušio u 11. minuti susreta Cordobe i Racing Ferrola u trećoj španjolskoj ligi. Liječnici su odmah utrčali i spasili mu život.

- Želi opet igrati. Dragiši Gudelju će biti ugrađen automatski defibrilator i tako će moći nastaviti pokazivati kvalitetu na terenu i braniti boje Cordobe. Medicinskim testovima je potvrđeno da je Srbin pretrpio ventrikularnu tahikardiju koja je izazvala srčani zastoj i bio je životno ugrožen. Brza intervencija medicinskih službi uspjela mu je spasiti život - napisali su tada iz kluba.

U petak navečer, pak, samo četiri mjeseca nakon tragedije, Gudelj je opet bio glavna vijest. U prijateljskoj utakmici protiv Cadiza postigao je pogodak s bijele točke, a gol je proslavio vrlo emotivno, u zagrljaju suigrača i ljubeći grb na dresu Cordobe.

Cadiz je na kraju slavio s 2:1.

Linker
22. svibanj 2024 12:11