Ante Miličić
 ROBERT CIANFLONE
ZABIJAO I ZA RIJEKU

‘Razočaran sam što moram podnijeti ostavku!‘ Naše gore list napustio reprezentaciju Australije

Miličića je ugovor s reprezentacijom Australije vezao do konca Olimpijskih igara u Tokiju ove godine
Piše: HinaObjavljeno: 19. srpanj 2020. 09:36

Australski nogometni stručnjak hrvatskih korijena Ante Miličić (46) napustio je kormilo australske ženske nogometne reprezentacije i karijeru će nastaviti u redovima novog prvoligaša FC Macarthura.

Miličić je imao ugovor s ekipom "Matildas" do konca Olimpijskih igara u Tokiju ove godine zbog čega je još u svibnju prošle godine pristao preuzeti novi klub u australskom prvenstvu FC Macarthur.

Međutim, OI su odgođene za godinu dana, pa se postavilo pitanje hoće li Miličić ostati u ženskoj reprezentaciji još godinu dana.

"Razočaran sam što moram podnijeti ostavku, ali osjećao sam da moram poštovati obvezu koju sam preuzeo u novom klubu. Nažalost, pandemija COVID-19 i pomicanje OI za godinu dana stavili su me u nezavidnu poziciju u kojoj će ljudi procijeniti zašto sam odabrao jedan umjesto drugog tima," kazao je.

Miličić je "Matildas", kako u Australiji zovu žensku nogometnu ekipu, preuzeo početkom 2019. godine i vodio ih je do plasmana u osminu finala SP-a u Francuskoj gdje su poraženi od Norveške nakon izvođenja jedanaesteraca.

Miličić je rođen u Sydneyju kao potomak hrvatskih iseljenika. Bivši je napadač Sydney Uniteda, te Canberra Deakina, dvije sezone je igrao za NAC Bredu, a od 1999. do 2001. bio je član Rijeke za koju je upisao 51 nastup i postigao 15 golova.

Bivši je reprezentativac Australije, trener Uniteda i Western Sydney Wandererrsa, a četiri godine je bio pomoćni trener u muškoj reprezentaciji s kojom je sudjelovao na SP-u u Brazilu i Rusiji.

Linker
28. travanj 2024 16:07