ANDRE WEENING Dppi Via Afp
ČOLAK NE PRESTAJE TRPATI

Sjajni Hrvat ispisuje povijest, ekspresno je ‘začepio usta‘ legendi koja ga je nazvala ‘gubitkom vremena‘

Bivši napadač Rijeke je u devet nastupa zabio sedam golova i tako poslao poruku Zlatku Daliću
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 27. kolovoz 2022. 20:51

Antonio Mirko Čolak nastavlja tresti mreže u životnoj formi. Glasgow Rangers je svladao Ross County 4:0, a veliki Hrvat, kako ga je oslovila službena stranica kluba dao je već sedam pogodaka u devet nastupa.

Zadovoljan, samopouzdan, sretan, ispunjen posebnim motivom igranja za tako sjajan kluba kao što je Rangers i na mitskom stadionu poput Ibroxa Čolak daje najbolje od sebe. Škotski će analitičari reći da nije specijalno brz, da nije dribler, ali je pravi centarfor koji se zna naći gdje treba i ima šut s kojim naplaćuje svoj i trud ekipe. Čolak je bio vrlo efikasan u Rijeci i Malmöeu, u HNL-u je bio prvi strijelac prvenstva, no nigdje nije igrao kao sada u Rangeresu. I sami u klubu ne mogu vjerovati kakvog su napadač dobili samo tri milijuna eura. Za Alfreda Morelosa, Kolumbijca koji je bio ikona prije ozljede, sve manje pitaju kad će se vratiti na teren, iako ga mediji itekako prate. Ovaj je susret gledao s tribine. No, Čolak je ime koje ih dovodi do ludila.

Međutim, nisu Čolaka mnogi dočekali s povjerenjem i simpatijama. Nakon loše prve utakmice trećeg pretkola s belgijskim Union SG-om, koju su izgubili 2:0, legenda Rangersa, također nekad napadač Mark Heteley osuo je paljubu po njemu. Otišao je tako brutalno daleko da ga je okvalificirao "gubitkom vremena" za kluba kao što je Rantgers. No, Antonio je ostao miran, na pitanje novinara odgovarao je da ga ignorira, da ga uopće ne zanima, da ga to čak niti ne motivira posebno je ionako mu ne treba veći motiv od "najvećeg kluba na svijetu" kako tepa Rangersima.

NOVI ČOLAKOV ŠOU POGLEDAJTE OVDJE.

I što se dogodilo. Golovima koje daje i najvećeg kritičara natjerao je da mu se divi. Heteley se oglasio i ustvrdio da je pogriješio. Čolaka je sada u izjavi za televiziju okvalificirao "nevjerojatnom prednošću Rangersa" objasnivši kako je shvatio gdje je jak, a to su "kretnje oko kaznenog prostora". Iako je za njega Morelos i dalje potreban. Jest, klasa poput Morelosa prije ili kasnije opet će doći do izražaja.

Nakon ove utakmice škotski list Daily Record je ustvrdio:

"Antonio Čolak trenutno ne može prestati zabijati. Hrvat je potpisao kao konkurencija Alfredu Morelosu, no sumnjamo da bi kontroverzni Kolumbijac mogao izbaciti svog udarnog rivala upravo sada, čak i da je još uvijek u dobrim knjigama kod trenera. Bile su to još dvije stručne završnice bivšeg asa Malmöa... Njegov je gol zapečatio mjesto Rangersa u Ligi prvaka i potpuno zaslužuje voditi momčad u grupnoj fazi".

U pet uzastopnih utakmica za Ibroxu zatresao je mrežu barem jednom. Dvije su bile u pretkolima Lige prvaka, a tri u škotskom prvenstvu. To je još jedan sjajan domet.

Bit će zanimljiva objava Zlatka Dalića koji u ponedjeljak 5. rujna daje popis reprezentativaca za susrete Lige nacija s Danskom i Austrijom. Je li ga Čolak uvjerio da ga vrati u kadar ili više vjeruje drugima?

Linker
13. svibanj 2024 09:55