PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
‘BIO JE U PRAVU‘

Slavni Argentinac otkrio dosad nepoznate detalje: ‘Guardiola me izostavio jer sam se pojavio predebeo‘

‘Što sam mu mogao reći? Bio je u pravu... Takve stvari se događaju‘, dodao je legendarni napadač
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. listopad 2022. 17:20

Sergio Agüero, legendarni argentinski napadač, progovorio je o nekim javnosti dosad nepoznatim detaljima iz njegove ere u Manchester Cityju.

Menadžer Građana Pep Guardiola ostvario je velike uspjehe, no iza toga stoje i njegovi brojni zahtjevi koje je postavljao prema igračima. I pri tome nije bilo kompromisa, može se zaključiti iz Agüerovih izjava.

- Ako je tvoja idealna težina 79-80 kilograma, a imao su 80 kila i 100 grama, bio bi kažnjen i ne bi igrao – rekao je Argentinac u televizijskoj emisiji El Chiringuito.

Objasnio je kako se to vrlo lako može dogoditi ako se pojede samo malo više. Agüero je za City postigao 184 pogotka, no Pep ga je doista posjeo na klupu.

- U prvoj sezoni bili smo između četvrtog i trećeg mjesta, rekao mi je da me izostavio jer sam se tog tjedna pojavio predebeo. I što sam mu mogao reći? Bio je u pravu... Takve stvari se događaju. Rekao je to na dobar način, a ja u to vrijeme nisam imao samopouzdanje poput njega. No, uvijek sam imao puno poštovanja prema trenerima.

Kazao je i kako je kod Katalonca naučio neke nove stvari.

- Kad sam tek stigao u City, Guardiola me tražio da dosta pritišćem suparničke stopere, a ja nakon toga nisam imao kisika za napade. Nisam bio naviknut na visoki presing, ali me Guardiola naučio da to radim kako treba – kazao je Agüero.

Linker
13. svibanj 2024 11:46