VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX
TRIJUMFALNI MARŠ

Sprema se spektakl! Prođu li mladi hajdukovci, na Poljud bi mogao doći Liverpool, United ili Real...

Dečko koji je u Ligi prvaka mladih zabio već pet komada, zasad je jedino dobio poziv iz - BiH!
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 06. studeni 2021. 08:07

Juniori Hajduka trijumfalno marširaju kroz Ligu prvaka mladih. Sjevernomakedonskog prvaka Škendiju riješili su lagano s dvije pobjede i ukupnih 5:1, a potom su se u prvom susretu drugog kola kvalifikacija nadmoćno obračunali s najboljim podmlatkom Bjelorusije, FC Minskom (3:0). Unatoč pljusku i jakom vjetru, hajdukovci su bili puno bliže četvrtom pogotku, nego li Bjelorusi jednom počasnom.

- Prvih deset minuta se možda moglo igrati, ali nakon toga je bilo nemoguće igrati u prvom dijelu. Hvala Bogu, smirilo se nevrijeme u nastavku, pa smo mogli prikazati ono što smo pripremali. Jako smo zadovoljni rezultatom - rekao je Budimir i dodao:

- Na poluvremenu nismo znali kakav će nas teren dočekati. Uspjeli smo spustiti loptu na zemlju i htjeli smo zabiti što više golova i pokazati ljudima naš rad i igru.

U pobjedi su najveći doprinos pružili dvostruki strijelac Filip Čuić, te dvojica 17-godišnjaka, već znani ofenzivni veznjak Marko Brkljača, koji je i prošle nedjelje bio na klupi prve momčadi u Koprivnici, te ljevokrilni napadač Šimun Hrgović. Sva trojica su igrači iz dopunske selekcije jer Hrgović je ponikao u vukovarskom Radničkom, pa je preko Cibalije došao na Poljud gdje je već zatekao Brkljaču, koji se Bijelima priključio iz benkovačkog Velebita, a Čuić je počeo u HNK Tomislavu iz Tomislavgrada.

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX

Uz to, Brkljača i Čuić su dvojica od četiri igrača Hajduka, koji su ovog mjeseca dobili pozive za reprezentacije. Luka Bradarić i Brkljača pozvani su za nastup u UEFA kvalifikacijskom kolu U-19 reprezentacije Hrvatske, koja će u Karlovcu od 10. do 16. studenoga igrati protiv Gibraltara, Armenije i Škotske. U reprezentaciji koju vodi Josip Šimunić pretpoziv je dobio Ivan Krolo.

Ali, četvrti poziv je najzanimljiviji jer golgeter Bijelih, 18-godišnjak iz Brišnika pored Tomislavgrada, igra za reprezentaciju U-19 Bosne i Hercegovine. Njegov stariji brat Mario Čuić debitirao je za U-21 Hrvatske, ali Filip zasad nastupa za reprezentaciju iz koje je jedino dobio poziv. Međutim, njegovih pet zgoditaka i golgeterski instinkt koji je potvrdio u susretima Lige prvaka mladih sugeriraju da bi i HNS mogao zakucati na vrata mlađeg brata iz obitelji Čuić.

Što hajdukovce čeka prolaskom Minska? Ždrijeb za treći kvalifikacijski krug je 14. prosinca, jedna utakmica igra se 8/9. veljače 2022., a protivnik je na puno ozbiljnoj razini. U ždrijeb se uključuju drugoplasirane momčad iz skupina Lige prvaka, a prema trenutačnom stanju, dva kola prije kraja grupne faze, drugoplasirani su velikani poput Liverpoola, Manchester Uniteda, Chelsea, Real Madrida, Benfice i Ajaxa, no dobra je vijest da je Hajduk domaćin bez obzira tko će biti protivnik u veljači. Međutim, prvo treba proći Minsk jer igra se i drugo poluvrijeme u Bjelorusiji. Zato je logično oprezan Marijan Budimir...

- Čeka nas teških 90 minuta u Minsku, umjetna trava i velika hladnoća. Ali, igrat ćemo kao i u prvoj utakmici, na pobjedu.

Drukčije i ne znaju jer u tri europske utakmice zabilježili su tri pobjede. Uzvrat u Minsku na rasporedu je 24. studenoga. (jr)

Linker
30. travanj 2024 09:13