AFP
 FRANCK FIFE
OPERACIJA NA NOU CAMPU

Sprema se veliki povratak, ali Barca nema 170 milijuna! ‘Pod račun‘ sada nudi Griezmanna i Dembelea

Korona je smanjila cijenu Neymara sa 200 na 170 milijuna eura, no i to je trenutačno previše
Piše: Predrag Žukina/Jutarnji listObjavljeno: 06. srpanj 2020. 08:33

Brazilski superstar Neymar, čini se, barem prema pisanju španjolskog AS-a napravio je dogovor s Paris Saint Germaineom u vezi povratka u Barcelonu, a senzacionalni transfer trebao bi se dogoditi vrlo brzo.
Inače, Brazilac je još prošle godine oblijetao oko Barcelone i njegovog povratka na Nou Camp, ali pariški klub nije želio popustiti te je tražio astronomsku odštetu u visini od 200 milijuna eura.

Bilo je to vrijeme kad su mediji diljem Europe nagađali i kombinirali njegov transfer u mardridski Real, ali su se u “kraljevskom klubu” utilitaristički povukli iz tih kombinacija jer nisu htjeli narušiti odnose s PSG-om jer im je najvažnije bilo razmišljanje o dovođenju Kyliana Mbappea u svoje redove.

Ubojiti pariški “triling” u sastavu Neymar - Mbappe - Cavani već se raspao, Urugvajac je već otišao iz kluba kao slobodan igrač. Iako PSG želi zadržati Neymara (ali i Mbappea), A piše da u klubu Brazilcu ovog ljeta neće raditi probleme oko odlaska ako Barcelona pristane platiti nešto smanjeni iznos od 170 milijuna eura. Dakako da je svemu tome “kumovao virus” koji je srušio sve dosad postojeće “vrijednosne sustave”.

image
AFP
BERTRAND GUAY

AS također piše da bi PSG pristao i na manji iznos od spomenutog ukoliko Barcelona pristane na zamjenu i dolazak Antoinea Griezmanna i Ousmanea Dembelea u “grad svjetlosti”. Ni ta se opcija ne čini nemogućom jer Francuzi nisu sretni u Barceloni. A Neymar?! On se odavno želi vratiti u Barcelonu, ali do realizacije posla lani nije došlo jer Barcelona nije željela pristati na PSG-ove uvjete. Ova dva kluba i inače nisu dobrim odnosima još od Neymarova dolaska na Park prinčeva.

Brazilčev ugovor s PSG-om valjan je do 2022. godine i u Parizu su svjesni da će ga sljedećeg ljeta moći prodati za puno manje novca. AS dalje piše da će Barcelona napraviti sve da ga dovede ovog ljeta jer bi jedino takav transfer unio makar dašak mira među sad već izluđene Barcine navijače koji gube strpljenje s klupskim vodstvom. Kao i u svakoj takvoj priči, financije će ipak presuditi, nikako pojedinačne i klupske želje. Katalonski klub je dobrano pogođen krizom uzrokovanom koronavirusom, ugovori igrača su reducirani, samo je štednja na umu klupskih čelnika. Isplata ekstremno velikih 170 milijuna eura trenutačno je neizvediv te predsjednik Bartomeu najviše razmišlja o klasičnoj starinskoj “robnoj razmjeni”. Razmišlja i o klupskim izborima, Barcelonu očekuje “dugo toplo ljeto”.

Linker
26. travanj 2024 15:38