VIDAR RUUD/NTB/AFP
Teški trenuci

Srpski izbornik javno prozvao svoje igrače, a jedno novinarsko pitanje posebno ga je iznerviralo

‘Nije jedan igrač kriv za ono što se dogodilo, kompletna momčad nije odgovorila na zahtjeve‘
Piše: SNObjavljeno: 13. studeni 2020. 08:52

Srpski nogometni izbornik Ljubiša Tumbaković okrivio je nakon poraza od Škotske i neplasmana na Europsko prvenstvo igrače za nepoštivanje dogovora.

Rekao je da njegovi igrači nisu uspjeli odgovoriti zahtjevima nakon 5:4 poraza od Škota na jedanaesterce u Beogradu, te je vidno pokazivao nervozu.

"Moji igrači nisu uspjeli odgovoriti zahtjevima, a protivnik je imao svoje večer", rekao je Tumbaković, kojeg je posebno zasmetalo pitanje hoće li podnijeti ostavku.

"Ako nemate kreativnije pitanje onda sami odgovorite. Jer od prvog dana postavljate pitanje ostavke. Što bi se dogodilo da smo prošli, onda bih ja vas trebao pitati hoćete li podnijeti ostavku!?", rekao je Tumbaković.

"Utakmica ovoga tipa jako je zahtjevna, a uloga favorita kada igrać na svom terenu bez publike samo dodatno otežava postizanje rezultata. Kada se na to sve namjesti da ništa od onoga što se trebalo realizirati u pravcu modela i načina igre, angažmana i borbenosti, ne funkcionira, onda i sam po sebi rezultat dobije negativnu dimenziju", dodao je Tumbaković koji je istaknuo i još jedan detalj.

"Ima i jedna druga stvar, što neki za nas ključni igrači koji bi eventualno trebali napraviti kvalitetu više u ovoj utakmici nisu bili s nama. Ali to nije opravdanje, to je usput, kada nitko ne spominje ja spominjem taj detalj."

Onda je srpski izbornik podcrtao ključan detalj za neuspjeh.

"Nismo ličili na sebe. Rezultat je posljedica takvog odnosa i nepoštovanja onoga što se trebalo ostvariti. Došli smo na korak do i nismo uspjeli. Ali Bože moj, čekamo novu priliku, nogomet će se igrati i dalje. Nije nam lako."

Upitan je Tumbaković je li bila pogreška započeti susret s Filipom Kostićem, a ne Filipom Mladenovićem.

"Nije jedan igrač kriv za ono što se dogodilo, kompletna momčad nije odgovorila na postavljene zahtjeve, a protivnik je. Onda se dogodi pogreška Filipa Kostića od kojega smo puno više očekivali. A Mladenović je igrao dobro, agresivno i angažirano. Ali nije lijepo i korektno priznati pogrešku po pitanju drugog igrača. Ako je to greška, onda je moja greška", objasnio je srpski izbornik.

Linker
26. travanj 2024 09:31