Kevin de Bruyne i Erling Haaland

 Hollandse Hoogte/shutterstock Editorial/profimedia
JOŠ VEĆA ŠANSA GVARDIOLU

Stanka devastirala Manchester City: Guardioli za utakmicu sezone nedostaje čak sedam igrača?

Možda se upravo ova situacija pokaže kao prekretnica za hrvatskog reprezentativca
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 28. ožujak 2024. 10:19

Prije nekoliko tjedana pisali smo kako je momčad Manchester Cityja konačno u punom pogonu, nakon što su se od ozljeda o dugoročnijih ozljeda opravila dva ključna igrača momčadi, Erling Haaland i Kevin De Bruyne. Sve je bilo spremno da Građani s punim rosterom dočekaju najturbulentniji i najvažniji dio sezone, ali izgleda kako je posljednja internacionalna pauza "uzela svoj danak".

Jedan od onih koji je izrazito upitan za uskršnji susret s Arsenalom je kapetan momčadi, Kyle Walker. Branič je zbog ozljede morao izaći s terena u prijateljskoj utakmici s Brazilom, koju je Engleska izgubila 1:0. Walker je navodno imao problem s tetivom, a slična sudbina zadesila je još jednog ključnog igrača u obrani, Johna Stonesa. On je u utakmici s Belgijom (2:2) teren napustio zbog ozljede gležnja.

image
NEWS IMAGES LTD/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA News Images Ltd/alamy/alamy/profimedia

City također prati Edersonov napredak s ozljedom bedra, dok su još Kevin De Bruyne i Jack Grealish pod upitnikom, nakon što su se ranije vratili s reprezentativnog okupljanja. Manuel Akanji i Matheus Nunes također su imali problema dok su gostovali sa Švicarskom, odnosno Portugalom.

Spletom okolnosti otvorila se, čini se, prilika hrvatskom reprezentativcu Jošku Gvardiolu. Vatreni je u dosadašnjoj sezoni imao doziranu minutažu pod Guardiolom, a možda se upravo ova problematična situacija s ozljedama pokaže kao prekretnica njegove prve sezone u Cityju.

Linker
27. travanj 2024 08:04