RONALDO SCHEMIDT
PADA TEORIJA ZAVJERE

Što se događalo u noći prije Maradonine smrti? Otkriveni novi detalji nakon optužbi i važno svjedočenje

Sestra Gisela koja je u 7 ujutro po lokalnom vremenu preuzela brigu oko Maradone svjedočila je na sudu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. studeni 2020. 10:28

O smrti jednog od najvećeg nogometaša svih vremena, argentinskog genijalca Diega Maradone još će se dugo pričati. Kako je nastupila, to je jedino što sa sigurnošću možemo reći. Autopsija je pokazala da se radilo o edemu pluća koji je nastao kao posljedica slabog rada srca. Ali, to je manje-više sve što je izvjesno prije no što dođu rezultati toksikološkog istraživanja koji su najavljeni za danas.

Nakon što je Maradonin odvjetnik iznio teške otpužbe za nemar liječnika, tvrdeći da ne može vjerovati kako legendarnog nogometaša nitko nije pogledao ni provjerio njegovo zdravstveno stanje u posljednjih 12 sati života, argentinski Clarin donosi nove detalje oko posljednjih sati života nogometne ikone. Maradona je, kako tvrde mnogi, poput medicinskog tehničara i psihologa, bio provjeravan na redovnoj bazi i posljednjeg dana.

image
JUAN MABROMATA

Clarin se dakle, poziva na sudske izvore iz kojih se doznaje kako je medicinski tehničar imena Ricardo u srijedu oko 6.30 ujutro po argentinskom vremenu (10.30 po našem) provjerio je li s Maradonom sve u redu, prije nego li će pola sata kasnije smjenu predati medicinskoj sestri Giseli. Ona će pak sudu reći da je, u trenucima kad je ona preuzela brigu oko Maradone, on još uvijek disao normalno.

Sestra Gisela rekla je na sudu i da je zadnja osoba koja je Maradonu osim nje vidjela živoga, njegov nećak koji ih je posjetio u utorak oko 23 sata po lokalnom vremenu. U svakom slučaju, to ruši odvjetnikove teze po kojima Maradonu nitko nije vidio do 12 sati prije njegove smrti.

Navodi se dalje da su oko 11.30 sati, dakle pola sata prije nego li je po forenzičarima nastupila Maradonina smrt, u njegovu kuću ušli psiholog Carlos Diaz i psihijatrica Agustina Cosachov. Oni su pokušali ostvariti kontakt s Maradonom, ali Maradona im više nije odgovarao. Kada su vidjeli da nešto nije u redu, odmah su im u pomoć pritrčali sestra Gisela i Maradonin nećak Maxi Pomargo te započeli proces reanimacije.

Ruši se i odvjetnikova teza o tome da je hitna pomoć stigla pola sata nakon poziva. Po svjedočenjima na sudu, hitna je stigla u rekordnom roku, a nisu pomogle niti injekcije adrenalina pa su liječnici mogli samo utvrditi smrt Diega Maradone.

Tada su forenzičari izuzeli krv i urin iz kojih će se izraditi toksikološki nalazi, čiji će rezultati biti poznati u tijekom današnjeg dana.

Linker
26. travanj 2024 11:52