Tijani Babangida

 Pius Utomi Ekpei/afp/profimedia
JOŠ TRI OSOBE U BOLNICI

Strava na autocesti: Nogometna braća doživjela tešku nesreću, jedan poginuo, drugi u kritičnom stanju

Ibrahim je poginuo na licu mjesta, dok su ostali putnici hitno prevezeni u zdravstvenu ustanovu
Piše: SNObjavljeno: 10. svibanj 2024. 14:25

Mučne vijesti stižu iz Nigerije. Tijani (50) i Ibrahim Babangida (47), darovita nogometna braća, doživjela su tešku prometnu nesreću u četvrtak u rodnoj zemlji, na putu između Kadune i Zarije. Ibrahim je poginuo, a Tijani se nalazi u bolnici u kritičnom stanju.

U automobilu je, prema dosadašnjim izvještajima nigerijskih medija, bilo još tri osobe: Tijanijeva supruga, sin i kućna pomoćnica. Emmanuel Babayaro, glavni tajnik Udruge profesionalnih nogometaša Nigerije (PFAN), pozvao je narod na molitvu rekavši da je doživio "užasnu prometnu nesreću na autocesti".

U priopćenju se navodi da je Ibrahim poginuo na licu mjesta, dok su ostali putnici hitno prevezeni u bolnicu. Tijani je kritično, ali pri svijesti, dok sa njegovu suprugu i sina nema detaljnih informacija, no navodi se da se oporavljaju. Ibrahim je pokopan u petak.

Ibrahim je pet godina karijere proveo u nigerijskom nogometu, a od 1997. do 2002. bio član nizozemskog Volendama. Iza Tijanija je znatno uspješnija karijera: Broji 36 nastupa za prvu reprezentaciju Nigerije (i pet golova), tri trofeja s Ajaxom (liga i Kup 1997./1998. i Kup 1998./1999.) i Kup Turske s Genclerbirligijem iz Ankare (2001.). Godine 1996. s reprezentacijom Nigerije okitio se olimpijskim zlatom.

Linker
10. svibanj 2024 14:27