PRANJIĆ O NEREDIMA

'Suci su nam rekli da bježimo u svlačionicu! Nije bilo panike, ali nismo znali što se događa

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. svibanj 2012. 11:08

Bayern nije imao milosti za Köln. Bavarci su pregazili domaćine u posljednjem kolu Bundeslige 4:1 te ih poslali u drugoligaško društvo. Navijači Kölna bili su šokirani, nisu mogli prihvatiti da njihovi ljubimci sljedeće sezone više neće igrati s najboljim njemačkim klubovima.

Već za vrijeme utakmice počeli su neredi. Na tribinama su zapaljene nekakve crne baklje koje su stvorile gust crni dim, koji je počeo prekrivati stadion. Scena kao iz nekog apokaliptičnog filma u kojem mrak prekriva zemlju.

- Izgledalo je ružno. Igračima na travnjaku, a i nama na klupi za pričuve suci su rekli da nakon posljednjeg zvižduka odmah potrčimo u svlačionicu, da se niti sekunde ne zadržavamo na terenu - rekao nam je hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić koji je zajedno s Ivicom Olićem utakmicu proveo na klupi.

Nakon utakmice počeli su masovni neredi. Navijači su palili sve pred sobom, a policija je imala i previše posla kako bi smirila razularene navijače Kölna. Specijalci su se spustili na glavni travnjak, postavili dva prstena neprobojnog kordona, uz njih su stajali i zaštitari. Uglavnom, Köln je gorio. Srećom, nitko od domaćih, niti gostiju iz Münchena nije stradao.

- Nakon što smo otrčali u svlačionicu, više nismo znali što se događa “gore”. Nije bilo nikakve panike. Normalno smo se spakirali te napustili stadion. Zaista nismo imali nikakvih problema - govorio je Pranjić.

Zanimalo nas je je li Bayern igrao punom snagom protiv Kölna?

- Ovdje ni za koga nema popusta. Jesmo li igrali punom snagom? Igrali smo toliko koliko nam je trebalo za pobjedu. Željeli smo trijumf, ostvarili smo ga, nismo razmišljali o tome trebaju li Kölnu bodovi ili ne. Tako je to u Bundesligi.

Već u nedjelju Bayern je trenirao u svom kampu, 12. svibnja očekuje ih finale Kupa s Borussijom iz Dortmunda, a 19. svibnja veliko finale Lige prvaka s Chelseajem. Ivica Olić je već potpisao za Wolfsburg, a Danijel Pranjić još nije siguran što donose dani prijelaznog roka.

- Imam nekoliko opcija. Još nije donesena definitivna odluka. Sad se koncentriram na ono što je pred Bayernom, želimo uzeti dva trofeja.

Linker
19. svibanj 2024 06:11