Marko Tolić

 SCREENSHOT SPORTKLUB
TRILER NAD TRILERIMA

Totalna ludnica u susjedstvu: Igrač Dinama u 101. minuti finala promašio penal pa u 130. ostao bez trofeja

Nogometaši ljubljanske Olimpije osvojili su slovenski kup, i to na kakav način
Piše: SNObjavljeno: 06. svibanj 2023. 23:53

Do četvrtog pod novim imenom, a osmog trofeja pobjednika slovenskog kupa ukupno, računaju li se ugašena i "nova" Olimpija, stigao je ove večeri sastav iz Ljubljane. U finalu odigranom na neutralnom terenu stadiona z‘Dežele u Celju momčad Alberta Riere slavila je s 2:1 nakon produžetka protiv Maribora. Zapravo, zbroje li se sve sudačke nadoknade, igralo se oko 140 minuta nogometa.

A u onih regularnih 90 minuta nije bilo pogodaka. Moglo je biti, i to u 11. minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena, da je Marko Tolić realizirao najstrožu kaznu. Dakle, da je igrač Dinama na posudbi u Mariboru zabio, Mariborčani bi nakon sedam godina opet slavili Kup, ali...

Tolić je probao zabiti "panenkom". Nije mu prošlo, vratar Olimpije Vidovšek pričekao ga je i uhvatio mu "živu loptu".

>>> NEUSPJELU PANENKU MARKA TOLIĆA POGLEDAJTE OVDJE <<<

Inače, Maribor je od 92. minute igrao s igračem manje, a desetak minuta kasnije imao je jedanaesterac za pobjedu kojeg nije iskoristio.

Olimpija je povela u prvom produžetku, u 103. minuti zabio je Lasickas, a na 1:1 je u 114. poravanao Mitrović.

Kada se očekivalo da će se ići u raspucavanje kaznenih udaraca, u 131. minuti, dakle u 11. minuti sudačke nadoknade drugog produžetka, Elšnik je zabio za 2:1 i slavlje Olimpije. Od hrvatskih igrača, slovenski su Kup dakle osvojili Goran Milović, Ivan Posavec i Dino Špehar, a poraženi kod Maribora su osim Marka Tolića i trenera Damira Krznara još i Ivan Brnić, odnosno Marin Laušić.

Linker
18. svibanj 2024 23:17