IVAN PERIC Cropix
ZANIMLJIV ŽIVOTNI PUT

Trener posebne karijere napustio Crvenu Zvezdu i priključio se najtrofejnijem klubu u Hrvatskoj

Nikić je Zvezdu ostavio na prvom mjestu u prvenstvu s 11 pobjeda u isto toliko susreta.
Piše: SNObjavljeno: 06. ožujak 2024. 19:23

Sada već bivši trener nogometašica Crvene Zvezde, Goran Nikić, novi je trener ŽNK Osijeka. Nikić je Zvezdu ostavio na prvom mjestu u prvenstvu s 11 pobjeda u isto toliko susreta, i odlučio se priključiti aktualnom hrvatskom prvaku.

Nikić je bio perspektivan igrač u mlađim kategorijama, ali su ga ozljede spriječile da naprave bolju karijeru. Zbog ozljede je propustio i u-21 Svjetsko prvenstvo u Čileu 1987. kojeg je Jugoslavija naposljetku osvojila predvođena Robertom Prosinečkim i Zvonimirom Bobanom.

U karijeri je igrao za Crvenu Zvezdu, Rad, Čukarički i Perugiu. Kao trener se vratio u Zvezdu prije dvije godine te je prvo trenirao mlađe kategorije. Ove sezone je dobio priliku voditi nogometašice Zvezde, a zbog odličnih rezultata dobio je poziv ŽNK Osijeka.

Osijek je i trenutno vodeća ekipa hrvatskog nogometnog prvenstva, u devet odigranih kola imaju maksimalan učinak od 27 bodova te nevjerojatnu gol-statistiku 53:3. Uz to, Osijek je najtrofejniji je i najuspješniji ženski nogometni klub u Hrvatskoj s čak 24 naslova prvaka i 19 osvojenih Kupova.

Ove godine marširaju prema novom naslovu prvaka, a u Ligi prvakinja su njihove nogometašice poražene u drugoj rundi kvalifikacija od Vorskle Poltave.

Linker
06. ožujak 2024 19:24