Sinisa Mihajlović i Dejan Savičević su nekada žarili i palili nogometnim terenima

 ANDREJ ISAKOVIC Afp
GENIJE U PROBLEMIMA

Veliki skandal potresa Crnu Goru, legendarni Dejan Savičević pod istragom za dva teška kaznena djela

U tijeku je istraga nakon koje će se utvrditi jesu li optužbe protiv predsjednika Saveza utemeljene
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. ožujak 2022. 18:35

Dejan Savičević jedan je on najboljih crnogorskih nogometaša u povijesti. Dok je igrao za Crvenu zvezdu dobio je nadimak "Genije", a s tim je klubom osvojio i Ligu prvaka. Isti je uspjeh ponovio i kasnije sa Milanom, a igrao je još i za Podgoricu i bečki Rapid.

Od 2004. godine je na čelu crnogoskog saveza, a sada bi se mogao naći u velikim problemima. Savičević je pod istragom zbog sumnje da je krivotvorio dokumente i utajio porez i doprinose. Prema pisanju crnogorskih medija predsjednik Saveza je u siječnju i veljači prijavljen zbog ovih kaznenih djela, a u tijeku je istraga koja će utvrditi utemeljenost ovih optužbi.

image

Gianni Infantino i Dejan Savičević

ADEL OMERAGIC Anadolu Agency Via Afp

"Osnovno državnom tužiteljstvu u Podgorici je 17. siječnja ove godine podnesena kaznena prijava od strane nogometnog suca Milete Šćepanovića protiv Dejana Savićevića, predsjednika Nogometnog saveza Crne Gore i Radojice Kruščića, predsjednika Sudačke komicije saveza Crne Gore za kazneno djelo krivotvorenja isprave", priopćilo je tužiteljstvo.

Osim za ovo kazneno djelo, Savičević je početkom veljače anonimno prijavljen i za utaju poreza i doprinosa, a za sada se nije oglasio o teškim optužbama koje mu se stavljaju na teret.

Linker
01. svibanj 2024 23:02