MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix
POGLEDAJTE GOLOVE

VIDEO: Nevjerojatna utakmica! Osijek primio čak četiri gola pa u zadnjim minutama vratio nadu

Težak poraz doživio je Osijek kod CSKA u Sofiji, a na kraju mora biti i zadovoljan sa ovih 4:2.
Piše: Sportske novosti/Gradimir ĐukarićObjavljeno: 05. kolovoz 2021. 20:53

CSKA SOFIJA - OSIJEK 4:2 (Mazikou 30', Carey 39', Caicedo 42', Jomov 74' / Turitsov 41' ag., Antov 90'+3' ag.)

Nacionalni stadion Vasila Levskog Gledatelja: 6.000 Sudac: Donatas Rumšas (Litva) 7

CSKA: Busatto, Turitsov, Mattheij, Antov, Mazikou, Youga, Geferson, Carey, Yomov, Caicedo, Wildschut (od 71. Čataković), Trener: Stojčo Mladenov

OSIJEK: Ivušić, Miloš, Lončar, Škorić, Jurčević, Jugović (od 81. Mance), Kleinhesler (od 59. Pilj), Žaper, Fiolić (od 59. Bočkaj), Bohar (od 75. Hiroš), Mierez (od 59. Topčagić), Trener: Nenad Bjelica

Žuti karton: Žaper (30, prigovor)

Igrač utakmice: Jordy Caicedo


Osijek je plasman u doigravanje kvalifikacija za Konferencijsku ligu sveo na teoriju nakon što je u sudačkoj nadoknadi ipak uspio izbjeći rezultatsku katastrofu u Sofiji. CSKA na uzvrat u Gradski vrt dolazi s ogromnih 4:2.

image
Sofascore
Statistika: Sofascore

CSKA je dočekao Osijek nakon turbulentnih desetak dana u kojima su u klubu "pale" mnoge glave. Smijenjen je čitav sportski sektor, od sportskog direktora kojeg je policija spasila navijačkog linča nasred terena do trenera. Možda je i ta nestabilna atmosfera utjecala na posjetu.

U bugarskom klubu očekivali su potporu ni manje ni više nego 20.000 navijača, što je maksimum koliko ih je moglo biti s obzirom na pandemijske protokole u Bugarskoj koji dozvoljavaju polovinu kapaciteta stadiona, a morali se zadovoljiti s njih ne puno više od 6.000. Ali i taj je broj bio dovoljan za glasnu potporu tribina koje su u prvom poluvremenu vidjele veliku predstavu svoje momčadi. I loš Osijek koji nije ličio na sebe. Bilo je to, bez sumnje, najgore poluvrijeme bijelo-plavih otkako ih vodi Nenad Bjelica.

Domaćini su puno bolje otvorili utakmicu, brzo stvorili dvije opasne situacije u kojima je Ivica Ivušić velikim intervencijama spasio svoju momčad. Bila je to, pokazat će se, samo najava onoga što će uslijediti. Opasno je Osijek živio, napadi CSKA su se nizali, i bilo je samo pitanje vremena kada će tu dominaciju i naplatiti.

A onda je u samo 15 minuta hrvatski doprvak primio čak tri pogotka. U 41 utakmici koliko je Nenad Bjelica na klupi bijelo-plavih, Osijek je samo u jednoj primio više golova, ali nikada u jednom poluvremenu. U 30. je desni bek Mazikou promiješao obranu bijelo-plavih i nakon sjajnog prodora neobranjivo otpucao u suprotan Ivušićev kut. Osijek je bio loš, u kontraritmu, spor bez energije i sinergije. Razlika u agresivnosti dvije momčadi bila je i više nego očita, a s takvim pristupom slavonski prvoligaš nije imao šanse. Nanjušili su nogometaši CSKA "krv" i preko svog desnog boka konstantno prodirali, a to im se isplatilo.

U 38. minuti Ivušić je opet vadio loptu iz mreže. S desne strane je ubacio Turitsov, a Carey glavom udvostručio prednost svoje momčadi. To kao da je trglo Bijelo-plave koji su napokon pokazali znakove života. Kleinhesler je dobro otpucao nakon solo prodora, uslijedio je ubačaj iz kuta Fiolića nakon kojeg je glavom otpucao Škorić, a lopta se od Turitsova odbila u gol. Vratilo je to nadu Osijeka koja je, međutim, opet brzo ugašena. Već u 43. minuti ubacio je Yomov, a obrana Osijeka zaboravila je na sjajnog ekvadorskog napadača Caiceda koji je bio spreman i zabija glavom za veliku prednost svoje momčadi.

U Bjeličinoj eri niti jedan protivnik se nije na ovakav način poigrao s Osijekom, niti u jednom trenutku nije bila upitna dominacija protivnika, i sigurno je pod poluvremenom imao što za reći svojim igračima. Bjelica je tijek utakmice pokušao promijeniti izmjenama, iz igre je povukao čak i svoga najboljeg napadača Ramona Miereza koji je 60. minuta bio odsječen i ništa nije uspio napraviti.

Donijelo je to nekakvu ravnotežu u utakmicu, ali košmarna noć se nastavila s novim pogotkom CSKA, nakon prodora sjajnog Caiceda zabija Yomov koji je inače u momčad upao pred sam početak utakmice nakon što se za utakmicu predviđeni Bai ozlijedio na zagrijavanju. U sudačkoj nadoknadi Topčagić je zabio za kakvu-takvu nadu Osijeka kojem za tjedan dana u Gradskom vrtu slijedi im nemoguća misija. Dobra vijest pred uzvrat je što Osijek ne može lošije odigrati.


KRAJ UTAKMICE!

90'+5' - CAREY POGAĐA GREDU U POSLJEDNJOJ SEKUNDI SUSRETA! Sudac je odmah nakon toga svirao kraj... kad se sve zbroji, Osijek je još dobro i prošao.

90'+3' - GOOOL! Miloš je centrirao, Busatto zaplivao u prazno, a - iako se prvo činilo da je Topčagić zabio glavom - čini se da je u pitanju autogol kapetana Valentina Antova.

GOL ZA 4:2:

90'+2' - Strašna šansa Osijeka! Hiroš je probio lijevu stranu i zavrnuo za Mancea koji ne uspijeva pogoditi...

90' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

88' - Izašao je Jomov kod CSKA, mijenja ga Bismark Charles.

88' - Što je sada promašio Mance! Hiroš se prekrasnom minijaturom oslobodio čuvara i sjajno uposlio Mancea koji zaobilazi i vratara Busatta, no zatim promašuje prazan gol! Šteta, ovaj bi pogodak dao nadu Osijeku u uzvratu...

85' - Čataković ostaje sam na pet metara, srećom i taj udarac prolazi pored gola... neprepoznatljiv je Osijek večeras, nevjerojatnom lakoćom igrači bugarskog sastava prolaze kroz njihovu obranu.

82' - Ušao je Antonio Mance umjesto Vedrana Jugovića.

74' - U igri je Hiroš umjesto Bohara.

74' - GOL! Caicedo je projurio kao brzi vlak po lijevoj strani, Žaper ga nikako nije mogao sustići, a Jomov se na vrijeme ubacio iz drugoga plana i Caicedov prizeman ubačaj pospremio u mrežu pored potpuno nekoherentne obrane Osijeka.

GOL ZA 4:1:

71' - Mijenjaju sada i Bugari. U igri je Hamza Čataković, izašao je Yanic Wildschut. Kod Osječana se sprema Amer Hiroš.

65' - Uhh, malo je nedostajalo... na sjajan Milošev centaršut za par je centimetara 'prekratak' bio Topčagić.

63' - Šansa za CSKA! Jomova u posljednji trenutak sustiže Škorić, a u nastavku Wildschutov udarac blokira Miloš... ozlijedio se pritom Jomov pa sada traje kraći prekid.

59' - Trostruku zamjenu radi Bjelica, shvaća da mora tom rošadom malo prodrmati momčad... umjesto Miereza, Fiolića i Kleinheislera u igri su Mihret Topčagić, Petar Bočkaj i Marin Pilj.

58' - Pokušao je Mierez iz daljine, od bloka odlazi lopta u korner.

57' - Opet Caicedo pokušava glavom, srećom ovog puta odlazi to pored gola.

51' - Dobro sada djeluje Osijek, ali nećemo coprati... Kleinheisler je pronašao Fiolića na pet metara, no udarac glavom bio je slab i lako to hvata Busatto.

47' - Potegao je Kleinheisler iz daljine, odlazi to visoko iznad gola.

46' - Vraćamo se u Sofiju. Obojica trenera šalju na travnjak iste postave, dakle Bjelica nije htio ništa mijenjati unatoč rezultatu.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Potpuno razbijeno djeluje osječka momčad nakon prvoga dijela. Unatoč relativno dobrom startu, Bijelo-plavi su se raspali i primili već tri pogotka. Najviše 'curi' po desnoj strani i Bjelica tu mora hitno nešto promijeniti.

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

42' - GOL! Pa nevjerojatno... Novi centaršut s desne strane, čini se da tu najviše 'curi'. Ovog puta ubacio je Jomov, a Caicedo se naklonio i pogodio glavom pored Škorića. 3:1 za CSKA.

GOL ZA 3:1:

41' - GOOOL! Vraća se Osijek! Fiolić je ubacio iz kornera, Škorić je bio u skoku i isprovocirao autogol Ivana Turitsova... ajmo, ajmo!

GOL ZA 2:1:

40' - Uzvraća sada Kleinheisler, ovo je bio najkonkretniji pokušaj Osijeka, ali brani Busatto.

39' - GOL! Turitsov je centrirao s desne strane, a Carey je prošao pored Jugovića i glavom s pet metara zakucao u mrežu. Osijek nažalost sad već gubi 2:0.

GOL ZA 2:0:

33' - Miloš je sada tražio Miereza, ali čisti to na vrijeme kapetan Antov.

30' - Žuti karton dobio je Mihael Žaper, moguće zbog prigovora.

30' - GOL! Prošetao se Bradley Mazikou kroz obranu Osijeka i skinuo paučinu s Ivušićeva gola... nisu se Osječani prilagodili igri bugarskog sastava.

GOL ZA 1:0:

28' - Kakva šansa za CSKA! Centrirao je Turitsov, a Caicedo sam kao duh s pet metara glavom promašuje čitav gol!

26' - I opet taj neugodni Carey! Nakon povratne Jomova šutirao je Irac po golu, prošao je udarac 'kroz' Lončara i Jurčevića, srećom - pored gola!

23' - Dalekometni Careyev pokušaj završio je daleko na tribinama.

21' - Youga srećom nije uspio iskontrolirati loptu u šesnaestercu, inače je opet moglo biti opasno po Bijelo-plave.

15' - Igrači bugarske momčadi s nekoliko su povezanih akcija pokazali Osječanima da znaju igrati, dobro su posloženi i 'laki' na prekršajima. Bit će ovo žestoka borba.

9' - Evo upozorenja za Osječane, Ivušić je dvaput čupao ispod grede... prvo je Irac Graham Carey opalio iskosa, Ivušić je to odbio u korner, a zatim je nakon udarca iz kuta zaprijetio kapetan Valentin Antov i vratar Bijelo-plavih još jednom čudesno brani!

7' - Sjajno je Osijek otvorio susret! Dobro pritišću, obrana je disciplinirano odbila početne pokušaje bugarskog sastava, a sada je Kleinheisler dvaput ušao u kazneni prostor i zaprijetio, zasad bez uspjeha.

1' - Počeo je dvoboj u bugarskoj prijestolnici. Sretno, Bijelo-plavi!!!


18.45 CSKA Sofija svoje utakmice igra na Nacionalnome stadionu Vasil Levski.

image
NIGEL KEENE/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Nigel Keene/prosports/Shutterstock Editorial/Profimedia

18.30 Djelitelj pravde večerašnjeg okršaja bit će 33-godišnji Litavac Donatas Rumšas.

18.00 Stigli su sastavi za današnju utakmicu. Fiolić ima prednost umjesto Bočkaja večeras u rosteru Nenada Bjelice. Na klupi su ostala superjaka imena poput Petra Bočkaja, Amera Hiroša, Šime Gržana, Antonija Mancea, Merveillea Ndockyta, Marina Pilja, Darka Nejašmića i drugih.


Linker
22. travanj 2024 11:11