Vincent Pericard
 INSTAGRAM SCREENSHOT
NESLAVAN KRAJ AVANTURE

Zaludio je nogometni svijet, potpisao za velikana, a onda je poslao SMS pogrešnoj ženi i propao!

‘Razmišljao sam i o samoubojstvu‘, priznao je Francuz od kojeg su puno očekivali u Juventusu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. listopad 2021. 21:38

Priče o velikim talentima koji se nikada nisu ostvarili česte su u svijetu nogometa. Ima takvih podosta, a jedna od priča vezana je za stanovitog Vincenta Pericarda. Taj je Francuz rođen u Kamerunu u ljeto 2000. godine zaludio nogometni svijet. Tada je iz francuskog St. Ettienea prešao u redove talijanskog giganta Juventusa. Nije to bio pretjerano skup transfer, radilo se o 18-godišnjaku koji je puno obećavao i sve je bilo spremno za veliki bljesak.

Kada je stigao u Italiju, njegov tada novi klub pobrinuo se da mu igrač koji bi trebao donositi golove, asistencije i lijepe poteze što prije nauči talijanski jezik. Nije ta pustolovina dugo trajala, i to zato što je nesretni Pericard jedne večeri poslao poruku, ni manje ni više već - nastavnici koja mu je taj isti talijanski predavala u školi jezika.

- Jedne večeri sam s dvojicom prijatelja odlučio poslati poruku nastavnici, bio je to SMS u kojem sam je pozvao da nam se pridruži na jednom piću. Nakon pola sata moj je telefon zazvonio, a nazvao me ni manje ni više - Roberto Bettega, Pitao me tko sam ja da šaljem poruke njegovoj djevojci. Uopće nisam znao da mu je moja nastavnica talijanskog djevojka -. pričao je Pericard.

Inače, za onu nešto mlađu publiku, Roberto Bettega je Juventusova igračka legenda 70-ih godina prošlog stoljeća. Taj sjajni napadač nekoć je u dresu Stare dame postigao 178 pogodaka u više od 500 nastupa od 1970. do 1983. godine. Za talijansku reprezentaciju igrao je na Svjetskom prvenstvu 1978. godine gdje je bio u momčadi turnira, kao i na Euru 1980., a na Mundijalu 1982. godine kojeg je Italija osvojila nije mogao nastupiti zbog ozljede. U vrijeme Pericardove avanture, Bettega je bio na mjestu dopredsjednika Juventusa, a tu je funkciju obavljao od 1994. do 2006.

U dvije godine u Juventusu nastupio je samo jedan jedini put, a 2002. odlučio ga je kupiti Portsmouth kojeg je tada vodio Harry Redknapp. Niti tamo se nije proslavio, a uslijedilo je do kraja njegove karijere još nekoliko engleskih niželigaša nakon tri sezone u Stoke Cityju.

Stigao je Pericard 2007. godine i završiti u zatvoru, jer je lagao. Naime, nije bila istina da je netko drugi upravljao njegovim automobilom koji je bio vožen prebrzo. Patio je od depresije, a u jednom intervjuu na kraju karijere priznao je i da je razmišljao o samoubojstvu.

- Počneš se osjećati bezvrijedno, kao da nisi koristan nikome, obitelji, klubovima... Zašto da se uopće trudim? Zašto se truditi pa ići na trening? Dakle, javite se da ste bolesni i ostanete kod kuće. I poslije nekog vremena kreneš razmišljati, zašto se uopće truditi u životu. Te su mi misli prolazile kroz glavu i shvatio sam da su stvari ozbiljne - ispričao je Pericard.

Linker
29. travanj 2024 02:30