Damir Krajač/Cropix
ZVONKO KOMES TVRDI

Novi kondicijski trener u modrom stožeru: 'Dinamo može pobijediti Bayern'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. lipanj 2011. 18:07

Rijetko ga možete vidjeti s rukama u džepovima, besposlenog. Pod rukom uvijek nosi barem torbicu s papirima, ako već nema štapove ili informatičku opremu, kojom “ubija” Dinamove nogometaše. Zvonko Komes, kondicijski trener, jedno je od pojačanja - ima onih koji kažu i najveće Dinamovo pojačanje - na putu prema Ligi prvaka. Odradio je prvi dio priprema s Modrima na Rogli, usput je istaknuo:

- Znate, kad sam s rukometašicama Podravke počeo pripreme za pohod na europski naslov, krenuli smo s Rogle.

Nasmijao se, iako mu nije bilo lako smijati se.

- Imam muskulfiber, bole me mišići!

Kako je onda tek igračima, koji nisu navikli na takav “dril”? Doduše, nitko se ne buni?

- Čini mi se da su igrači dobro ušli u pripreme, a morate znati da današnji nogomet ne ide za tim da igrači budu zadovoljni treninzima i da se ne bune, već da postignu rezultat.

Kad ste uopće počeli razmišljati o tome da dođete u Dinamo?

- Prije 11 godina!

Tada u Maksimiru nije bilo sluha za vaše ideje, koje su nazivali preinovativnima?

- Da, nisam tada uspio u Dinamu, ali me Zdravko Mamić uzeo da treniram njegove igrače u tadašnjoj agenciji. Potom me Igor Bišćan pozvao da odem s njim u Liverpool, jer je vidio da zaostaje za igračima iz Premierlige. I tih sam godina imao dosta vremena za usavršavanje, učio sam o SAQ (speed-agility-quickness) (brzina-agilnost-hitrost) treninzima i u tome sam se specijalizirao.

Zašto sad, na vrhuncu karijere, Dinamo? Želite na taj način ispraviti nepravdu?

- Odlučio sam se vratiti kući, napraviti ovdje posao. Dinamo je izazov, a i dugo sam vani i zaželio sam se kuće. Iako, nikad ne reci nikad, novi je odlazak moguć. Uostalom, ponude mi stižu svaki dan. Možda bi me neka pokolebala da nisam brže-bolje potpisao za Dinamo.

Ništa bez suradnika

Može li Dinamo “pozitivno šokirati”, ući u Ligu prvaka?

- Gledajte, nogomet je jedini sport u kojemu je moguće da slabiji pobijedi boljega. Ponekad sam se pitao kako ćemo to, imamo li ikakve šanse, pa sam onda shvatio da je moguće. S Luzernom sam osvojio Kup, s Leverkusenom bio drugi u Njemačkoj, zašto i Dinamo ne bi uspio? Ja vjerujem da Dinamo može pobijediti Bayern, od toga krećem! A da bi se to dogodilo nisam dovoljan samo ja, već se puno stvari mora poklopiti.

Linker
24. svibanj 2024 08:46