Catherine Ivill/Getty Images
VRATIO BI LEGENDU

JURGEN KLOPP OTKRIO KOGA BI RADO DOVEO NA ANFIELD: 'Iako je to jako jednostavno pitanje, i on bi se morao izboriti za mjesto u momčadi!'

Piše: Jutarnji ListObjavljeno: 10. svibanj 2020. 12:34

Svim sportskim djelatnicima, napose trenerima u doba karantene i samoizolacije uvjetovane koronavirusom nedostaju njihovi igrači. To je, u svoje osobno ime nekoliko puta unatrag zadnja dva mjeseca ponovio strateg aktualnog prvaka Europe u nogometu, Liverpoola.

Trener Redsa Jurgen Klopp ponavlja kako se već zaželio svojih igrača te da jedva čeka da krenu zajednički trenirati. Krati vrijeme Nijemac i na društvenim mrežama, često ga se može "uloviti" u razgovoru s nekim novinarom ili kolegom iz nogometaškog miljea.

U razgovoru za englesku TV-postaju BT Sport postavljeno mu je bilo pitanje - koga bi od igrača, bilo aktivnih ili umirovljenih volio vidjeti na Anfieldu. Nije dvojio ni sekunde:

- Pa to je jednostavno pitanje. Da ga mogu dovesti, svakako bi to bio Steven Gerrard. Ali naravno, i on bi se kod mene morao izboriti za svoje mjesto u momčadi - rekao je Klopp kroz smješak.

Otkrio je da se u četiri godine, koliko živi u gradu Beatlesa i nogometa nikad nije sreo s bivšim kapetanom kluba kojeg vodi. Sve do uvođenja restriktivnih mjera.

- Zanimljivo je da smo četiri i pol godine u istom gradu i da se nikada nismo sretali. No, otkako su uvedene posebne mjere vidio sam ga već pet ili šest puta. Kada izvedem psa ili odem trčati, često ga vidim s obitelji. Sada smo se susreli više puta nego ukupno kroz čitavo moje vrijeme u Liverpoolu - kaže Klopp.

Linker
26. travanj 2024 15:08