Slavlje igrača Leedsa
 TIM KEETON Afp
PREMIERSHIP

Kakav šok za Guardiolu i Manchester City! U drugom dvoboju Liverpool u nadoknadi do tri boda...

Liverpool je prekinuo niz od šest uzastopnih prvenstvenih domaćih poraza te je sada četvrti
Piše: HinaObjavljeno: 10. travanj 2021. 20:50

Nogometaši Liverpoola 2-1 (0-1) pobjedom protiv Aston Ville do koje su stigli preokretom na svom Anfieldu u 31. kolu skočili su na četvrto mjesto ljestvice Premier lige.

Gosti iz Birminghama poveli su u završnici prvog poluvremena kada je udarac Watkinsa sa 15-ak metara iz 43. minute prošao "kroz trbuh" Allisona Beckera, no domaći su izjednačili u ranoj fazi nastavka kada je u 57. minuti Salah natrčao na odbijenu loptu nakon što je Martinez obranio pokušaj Robertsona, da bi važna tri boda "crvenima" osigurao Alexander-Arnold preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora u prvoj minuti nadoknade.

Liverpool je ovom pobjedom prekinuo niz od šest uzastopnih prvenstvenih poraza na domaćem terenu te sada drži četvrto mjesto na ljestvici sa 52 boda, koliko ima i pet West Ham United, koji će u nedjelju ugostiti Leicester City. Aston Villa je 10. sa 44 boda.

Šok na Etihadu

U prvoj utakmici subotnjeg programa 31. kola engleskog nogometnog prvenstva Leeds United je kao gost šokirao vodeći Manchester City svladavši ga sa 2-1 (1-0).

Iako je City napadao od samoga starta, Leeds je iz svog prvog udarca prema vratima u 42. minuti poveo. Bamford je odlično ostavio loptu za udarac Dallasa koji je sa 20-ak metara pogodio sam donji desni kut nemoćnog Edersona, a lopta se od vratnice odbila u mrežu. No, i prije odlaska na odmor gosti su ostali s igračem manje jer je škotski reprezentativni branič i kapetan Leedsa Cooper isključen zbog brutalnog starta na Gabriela Jesusa.

image
TIM KEETON Afp

U nastavku se igralo isključivo na polovici koja pripada Leedsu, no City je uspio poravnati tek u 76. minuti kada je Ferran Torres pogodio sa 15-ak metara nakon dodavanja Bernarda Silve.

Uslijedio je pritisak Cityja koji je tražio pobjednički pogodak, ali dogodilo se upravo suprotnu, u prvoj minuti sudačke nadoknade Dallas je pobjegao domaćim braničima, izbio sam pred Edersona i poslao loptu u mrežu za neočekivanu pobjedu Leedsa.

S ta tri boda Leeds je skočio na deveto mjesto ljestvice sa 45 bodova, dok je City i dalje uvjerljivo vodeći sa 74 boda, 14 više uz dvije utakmice više od drugog Manchester Uniteda.

Chelsea zabio četiri komada

Mateo Kovačić igrao je do 82. minute u 4-1 (3-0) gostujućoj pobjedi Chelseaja protiv Crystal Palacea. Chelsea je praktički riješio pitanje pobjednika već u prvih 10 minuta kada je golovima Havertza (8) i Pulišića (10) poveo sa 2-0, a nakon što je Zouma (30) glavom zakucao loptu u mrežu za 3-0 bilo je jasno kako nema povratka za Crystal Palace. U nastavku je prvo Benteke (63) smanjio na 3-1, da bi Pulišić (78) svojim drugim golom postavio konačni rezultat.

Linker
27. travanj 2024 11:43