Jamie Carragher

 PETER POWELL Afp
ŽESTOKO SE OBRUŠIO

Legenda bez dlake na jeziku: ‘On nije igrač za Liverpool, to što je napravio je neoprostivo na ovoj razini‘

Jamie Carragher komentirao je poraz Liverpoola u Merseyside derbiju
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 25. travanj 2024. 09:21

"Izgubio si Premierligu na Goodison Parku", urlali su navijači Evertona menadžeru Liverpoola Jürgenu Kloppu na završetku Merseyside derbija. Nemoć i razočaranje, očitovali su se na licu njemačkog trenera dok je pratio posljednje sekvence gradskog obračuna (bio mu je to prvi poraz od Evertona). Na svoju žalost, Klopp se morao složiti sa zluradim skandiranjem protivničkih navijača.

Gubitak sedam bodova u posljednje četiri utakmice (porazi od Evertona, Crystal Palacea, te remi s Manchester Unitedom), Redsi će teško nadoknaditi u posljednja četiri kola (West Ham, Tottenham, Aston Villa, Wolverhampton). Mogu se jedino nadati da će jednako loše (kao i oni protiv Evertona) igrati njihovi izravni rivali – Arsenal i Manchester City.

Liverpool je ove sezone oborio rekord Premierlige osvojivši 27 bodova u susretima, u kojima je protivnik prvi zabio. No, u srijedu navečer navijači Redsa uzalud su čekali da se njihovi idoli "pokrenu". Plavi dio Liverpoola slavio je golove Jarrada Branthwaitea i Dominica Calvert-Lewina, a potom i nazdravljao bodovima, koji za Everton vjerojatno znače ostanak u ligi i sretan kraj jedne turbulentne sezone (klub s Goodison Parka kažnjen je oduzimanjem osam bodova zbog nepoštovanja financijskog fair-playa).

image
PAUL ELLIS Afp

Komentatori Merseyside derbija jedinstvenog su stava da je momčad Liverpoola odigrala (još jednu) utakmicu bez ideje i energije. Posebno su se obrušili na urugvajskog napadača Darwina Nuneza. Igrač s brojem 9, koji na nogometnom tržištu doseže cijenu od 64 milijuna funti, u drugom se poluvremenu prometnuo u "nezainteresiranog promatrača događaja na terenu". Dodatni je problem Kloppu predstavljao izostanak Gakpoa. Nizozemac je dobio slobodan dan, kako bi nazočio porođaju djeteta. Diogo Jota je pak otprije odsutan zbog ozljede. Na terenu je doduše bio Mohamed Salah. Ili je to bila tek loša replika igrača koji je blistao u prvom dijelu sezone? Nakon ozljede tetive na Afričkom kupu nacija Salah se više nije vratio u željenu formu...

- Šansa kakvu je Nunez propustio prije poluvremena neoprostiva je na ovoj razini. Poglavito u situaciji kada se Liverpool bori za titulu. Njegova je ukupna prezentacija bila neprihvatljiva, nedostojna igrača Liverpoola – "poderao" je Nuneza Jamie Carragher. Legenda Redsa, poznata po britkim komentarima, predmnijeva da bi Liverpool mogao i transferirati Urugvajca ovoga ljeta.

- Gledam Nuneza već dvije godine i ne mislim da će doći do nekog poboljšanja kod njega. Nunez nije igrač koji treba Liverpoolu, kao napadač koji donosi golove i prevagu u borbi za trofeje. Mislim da bi se odluka o njemu trebala donijeti tijekom narednog prijelaznog roka – ustvrdio je Carragher.

image
BENJAMIN CREMEL Afp

A što se tiče trofeja... Liverpool se još prije mjesec dana doimao sposobnim osvojiti Premiership, FA Cup i Europsku ligu. No, premierligaški naslov Redsima izmiče, iz Kupa ih je odstranio Manchester United, a u Europi ih je ponizila Atalanta (poraz 0-3 na Anfieldu). Osvojili su jedino Carabao Cup. Još u veljači, pobijedivši Chelsea 1-0.

Linker
25. travanj 2024 09:22