OLI SCARFF Afp
KOMENTAR NAŠEG STRUČNJAKA

‘Man. United ima super ekipu, ali nije nikako posložen. Pogbi se ne igra, a Ronaldo je sve zakomplicirao‘

‘To je sve cijena legende Fergusona, nakon njega stalno neko traženje i nikako da se nađu...‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. listopad 2021. 18:45

Bila je to blamaža kakvu Old Trafford dugo nije vidio. Manchester United doživio je najveći poraz protiv Liverpoola još od 1895. godine, kad je na Anfieldu bilo 7:1 za Redse. United na domaćem terenu nije izgubio s pet ili više golova razlike, bez da je zabio bar jedan gol, još od 1955. godine. Mnogi su navijači Crvenih vragova počeli odlaziti s mitskog stadiona još na poluvremenu, kad je njihov najveći rival imao prednost od 0:4...

''Ponekad rezultat nije onaj kojeg želimo. I to je na nama, samo na nama, jer nemamo koga drugog kriviti. Naši su navijači još jednom bili čudesni u njihovoj konstantnoj podršci. Zaslužuju bolje od ovoga, puno bolje, a na nama je da im to isporučimo. Vrijeme je sad!'', poručio je preko društvenih mreža Cristiano Ronaldo.

image
Branko Strupar
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Jedan od igrača koji bi pod hitno trebao podići razinu vlastite forme je kapetan Harry Maguire. Pogreške stopera koji je Leicesteru plaćen čak 87 milijuna eura djeluju komično, u posljednjih tjedan dana 'skuhao' je nekoliko golova.

- Ispričavamo se navijačima, oni zaslužuju više. Moramo se popraviti. Trenutačno sam povrijeđen i razočaran. Svaki bi igrač trebao pogledati sebe, jer izgubiti tu utakmicu na takav način nije ni blizu dovoljno dobrog – izjavio je Maguire.

Norveškog stručnjaka Olea Gunnara Solskjaera mnogi smatraju glavnim krivcem za partije i rezultate ispod razine koja se očekuje od takvog velikana kao što je Manchester United. Na Otoku već dugo trpi brojne kritike, koje su nakon ove posljednje blamaže postale još žešće i nemilosrdnije. Momčad prepuna talenta izgleda baš loše i neorganizirano, a ono što se u obrani događalo protiv Liverpoola trebalo bi prikazivati djeci kao primjer kako se ne smije igrati nogomet. Ni na kojoj razini, a kamoli u najboljoj ligi svijeta, gdje igrači imaju primanja kakva mi obični smrtnici ne možemo ni zamisliti.

A Solskjaer je nakon svega poručio:

- Primili smo previše lakih golova i to je razlog za brigu. Prihvaćam odgovornost za ovo.

Iako su ga mnogi prekrižili već na poluvremenu, on je nastavio po svom.

- Vjerujem u sebe, vjerujem da se približavam onome što želim s klubom. Rezultati u posljednje vrijeme nisu dovoljno dobri. To možda ljudima donosi dvojbe, ali ja moram nastaviti jako, i vjerujem u ono što radimo.

Da, doista je to izjavio nakon poraza od 0:5 protiv Liverpoola. Da čovjek ne povjeruje.

Bilo je prošlih tjedana naznaka da bi se takvo što moglo dogoditi, ali očito su ih na Old Traffordu ignorirali. Norvežanin jednostavno nema stvari pod kontrolom, jer momčad je uvijek ogledalo trenera. Netko i sa slabijim igračima stvori dobru igru i dobru ekipu, dok drugi ni s najboljim igračima ne mogu biti konkurentni za visoke domete.

Odlični poznavatelj prilika u Premier ligi i bivši napadač Derby Countyja Branko Strupar osvrnuo se na posljedice Unitedovog debakla.

- I prije sam rekao da se Manchester United neće boriti za naslov u Premier ligi, ispalo je točno tako. Previše je zvijezda, dolaskom Ronalda sve se dodatno zakompliciralo. Mislim da Solskjaer neće dočekati novu godinu na Old Traffordu – rekao je Strupar.

Ističe kako je Liverpool dominirao i pokazao svoju moć.

- Kad Unitedu u gostima na poluvremenu zabiješ četiri komada, onda je to baš gaženje. To je bila velika blamaža, jedan od najtežih njihovih poraza na domaćem terenu, a potpuno zasluženo...

Novac na Old Traffordu nikad nije predstavljao problem, ali očito njime baš i ne znaju na najbolji način raspolagati?

- Imaju super ekipu, ali nisu nikako posloženi. Kad pogledate koliko im momčad vrijedi, kad se zna da je sad došao i Ronaldo koji je gol-mašina bez obzira na godine, to jednostavno nije to. Prema naprijed su super jaki, ali veza i obrana im 'štucaju'. U nogometu momčad mora biti posložena u svim linijama. Pogba mi izgleda kao da mu se ne da igrati, kao da bira utakmice. Nije to to za tako veliki klub. A obrana im je nikad lošija, ne sjećam se kad su zadnji put toliko golova primali.

Posljednji naslov prvaka s Unitedom je osvojio Sir Alex Ferguson 2013. godine, nakon toga otišao je u mirovinu, a klubu ostavio velike brige.

- To je sve cijena legende Fergusona, nakon njega stalno neko traženje i nikako da se pronađu, bez obzira na silne pare i ulaganja, ne mogu se nikako posložiti. Vjerujem da će promijeniti trenera, a onda ćemo vidjeti dalje. Po imenima su jaki, ali nisu ekipa na terenu, a to je bitno. Solskjaeru je United prevelik zalogaj – zaključio je Strupar.

A na Old Traffordu su počeli razgovori, javili su se i vlasnici iz obitelji Glazer. Navodno je i nekoliko igrača dovelo u pitanje daljnju sposobnost Solskjaera da vodi momčad, a kao najizgledniji kandidat za novog Unitedovog menadžera spominje se Antonio Conte...

Linker
26. travanj 2024 12:47