PAU BARRENA Afp
BURNO NA CAMP NOU

Nove velike promjene u Barceloni, Xavi bira koju će od dvije velike zvijezde prodati

Šefovi Chelseaja već danima imaju intenzivne pregovore s Barcelonom
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 15. kolovoz 2022. 16:24

Na popisu želja su De Jong i Aubameyang. Iz Barcelone pak stižu signali da će klub prodati samo jednog od njih, jer da više nisu u financijskom problemu zbog kojeg nisu mogli registrirati pojačanja. Odluka je na Xaviju koji bira između dvije zvijezde.

S obzirom na dolazak Roberta Lewandowskog, Aubameyang je sigurno manje bitan Xaviju, jer će sezonu uglavnom provesti na klupi. Stoga i Englezi pišu da je Chelsea snage usmjerio na dolazak centarfora.

Eugenio Botas, posrednik koji radi u ime Chelseaja u pokušajima da potpišu Aubameyanga, cijeli je tjedan u Barceloni i viđen je nekoliko puta u društvu Barcinog nogometnog direktora Mateua Alemanyja, kao i u društvu s Jordijem Cruyffom, sportskim direktorom Barce.

Barca doduše još uvijek nije registrirala Julesa Koundéa, a i želi dovesti Chelseajevog lijevog beka Marcosa Alonsa, te desnog beka (najvjerojatnije ne Hectora Bellerina kako se pisalo zadnjih dana, jer nije Xaviju po volji). Novci za njih trebali bi dijelom biti namaknuti i transferom Memphisa Depaya, kojeg želi Juventus, a navodno i West Ham. Za njega bi Barcelona mogla dobiti 20-tak milijuna eura, a za Aubameyanga možda i 25 milijuna. Dovoljno da ne moraju prodati De Jonga.

Međutim, ako je Bernardo Silva i dalje na meti Barce, onda je i De Jongova sudbina upitna. S Barcelonom mira očito neće biti do kraja prijelaznog roka, odnosno do 31. kolovoza.

Linker
29. travanj 2024 12:20