Mukesh Ambani sa suprugom Nitom

 INDRANIL MUKHERJEE Afp
STIŽE ‘NOVI IGRAČ‘

Osmi najbogatiji čovjek svijeta pred vratima Anfielda: Evo tko želi kupiti Redse, navija za njih od malih nogu!

Liverpool, uz Manchester United, na azijskom tlu ostvaruje ogromnu dobit (ponajprije od prodaje dresove)
Piše: JL.Objavljeno: 13. studeni 2022. 15:28

Nakon što je američka grupacija Fenway Sports Group najavila kako kani prodati svoj (većinski) vlasnički paket dionica FC Liverpool, broj zainteresiranih neprestano raste. Niti cijena od četiri milijarde funti nije odbila zainteresirane kupce. Potencijalni vlasnici Liverpoola dolaze iz Ujedinjenih arapskih emirata, Bahreina, SAD-a...

Engleski Mirror otkrio je i novog "igrača" pred vratima Anfielda. To je indijski multimilijarder Mukesh Ambani. Prema Forbesu on je osmi najbogatiji čovjek na svijetu, a imetak mu se procijenjuje na 90 milijardi funti.

U životopisu indijskog bogataša stoji fusnota kako je Mukesh Ambani – "veliki ljubitelj sporta". Kao dokaz toj tvrdnji spominje se njegovo vlasništvo Mumbai Indiansa, bombajskog kriket kluba, koji u Indiji ima dominantnu popularnost. Nakon kupnje spomenutog kluba Ambani je u medijima tituliran kao – "najbogatiji vlasnik sportskog tima na svijetu". Također, navodi se kako je Ambani financijski sudjelovao i u osnivanju indijske nogometne Super lige.

Njegovo zanimanje za klub s Anfielda nije međutim vezano uz činjenicu što "od malih nogu navija za Redse" već uz spoznaju da Liverpool, uz Manchester United, na azijskom tlu ostvaruje ogromnu dobit (ponajprije od prodaje dresove).

Naravno, u cijeloj priči višemilijunska armija Liverpoolovih navijača informacije o prodaji "svetinje" doznaje posredstvom medija. Oni svoja razmišljanja o mogu plasirati jedino posredstvom društvenih mreža. Kako zaključuje Miror, velika većina je zadovoljna odlaskom Amerikanaca, jer "nisu podržali menadžera Jürgena Kloppa tijekom transfernog razdoblja".

Linker
06. svibanj 2024 05:56