PAUL ELLIS/Afp
NEOČEKIVANI OBRAT

Pakleni plan u završnoj fazi: City mijenja Haalandov ugovor, Real i ostali sada ga mogu samo sanjati

Neuobičajena akcija uprave zadržat će norveškog stroja za golove na Etihadu dugi niz godina
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 20. travanj 2023. 05:01

Zakon na ljeto 2024. do jučer je glasio ovako: Tko Manchester Cityju pošalje 170 milijuna eura, već sutra može poželjeti dobrodošlicu Erlingu Haalandu. Paprena je to cijena postavljena u vidu otkupne klauzule, no za današnje pojmove sigurno ne predstavlja problem za trenutno ponajboljeg igrača svijeta. No, pronicljiva uprava Cityja stigla je do zanimljive dosjetke, stoga velikani od sada Haalanda u svojim redovima mogu samo sanjati.

The Athletic piše da je Man. City već spremio novi ugovor za Haalanda, koji će podrazumijevati praktički iste stavke kao i dosad, no s jednom bitnom razlikom. Otkupna klauzula za Erlinga Haalanda neće postojati. Trebala je stupiti na snagu idućeg ljeta, kada bi zasigurno započela pomama, ali City će promijeniti tu za njih ključnu stavku i osigurati ga do ljeta 2027. godine, koliko je i trenutni rok trajanja njegovog ugovora.

image
OLI SCARFF Afp

Novi ugovor za norveškog gorostasa praktički je već pripremljen, Englezi pišu da nedostaje jedino Haalandov potpis, no vjeruje se da 22-godišnjak neće praviti probleme motiviran činjenicom da je Pep Guardiola nedavno produžio vjernost do ljeta 2025. godine.

Neuobičajenom akcijom Građani će osigurati glavnog igrača na dugi niz godina, a zanimljivo je da je postojanje otkupne klauzule bio Haalandov uvjet dok je ljetos pregovarao s Bayernom. Poznati njemački novinar-insajder Christian Falk utvrdio je da je Haaland tražio otkupnu klauzulu, no čelnici Bayerna nisu ju htjeli oformiti.

S druge strane, City je brzopotezno uslišio želju napadača, a sada će uprava izvesti pravcati obrat i dobiti sve što je željela. Haaland rijetko govorio o svojoj budućnosti, no njegov otac Alf-Inge često zna raspetljati jezik.

image
OLI SCARFF Afp

- Moj sin želi se dokazati u svakoj ligi. City je najbolja momčad, Bayern München mogao bi biti broj dva, a Real Madrid treća opcija. Tu je i PSG kao broj četiri - govorio je Alf-Inge Haaland u dokumentarcu pod nazivom ‘Haaland: Velika odluka‘, te dodao da će u Manchesteru ostati najviše tri ili četiri godine.

Ali neće, ostat će znatno duže, osim ako City sam ne odluči prodati ga do 2027. godine i ispregovara posao s nekim od velikana. A u ovom trenutku ne postoji nijedan razlog zašto bi plavi Manchester to činio.

Linker
11. lipanj 2024 16:42