PAUL GREENWOOD/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Paul Greenwood/Shutterstock Editorial/Profimedia
NISU ZAOBIŠLI NI OBITELJ

Prijavio prijetnje smrću zbog sukoba sa zvijezdom Premiershipa! ‘J...at ću te sutra. Umrijet ćeš!‘

Zakon o sigurnosti na internetu trebao je već biti predstavljen u britanskom Parlamentu.
Piše: HinaObjavljeno: 16. kolovoz 2022. 19:02

Danski nogometaš Joachim Andersen odlučio je prijaviti policiji mnogobrojne prijetnje smrću koje je dobio putem društvenih mreža nakon što je njegov Crystal Palace osvojio bod na gostovanju kod Liverpoola (1-1), a Danac sudjelovao u incidentu nakon kojeg je isključen domaći igrač Darwin Nunez, zbog udaranja glavom.

Andersen je u istom incidentu zaradio žuti karton, jer je s leđa odgurnuo Urugvajca koji se potom okrenuo i čelom pogodio bradu danskog stopera koji se odmah srušio na travnjak. Sudac Paul Tierney bez zadrške je Nunezu pokazao put u svlačionicu.

Danac je utorak, u objavi na Instagramu, napisao da je prethodnu noć dobio između 300 i 400 prijetećih poruka.

"Shvaćam da podržavate svoju momčad, ali imajte poštovanja i prestanite se prijetiti putem mreže", napisao je Danac je kao dokaz objavio neke od poruka koje je primio.

image
PAUL ELLIS Afp

"J... se. Ubit ću te. Tebe i tvoju obitelj. J.... ću te sutra. Vidimo se;) Umrijet ćeš", napisao je jedan od korisnika.

"Nadam se da ćeš imati dug život prepun boli, ti i tvoja obitelj, j.... p....", napisao je drugi korisnik.

Glasnogovornik Mete, tvrtke kojoj pripada Instagram, izjavio je da su u kontaktu s Andersenovim zastupnicima.

"Imamo vrlo stroga pravila protiv maltretiranja i zlostavljanja i u izravnom smo kontaktu s Joachimovim timom po tom pitanju. Kako se radi o privatnim porukama, u njima se ne provodi proaktivno pregledavanje sadržaja i traženje govora mržnje ili nasilničkog ponašanja kao što je to slučaj na nekim drugim mjestima pa je potrebno da nam to netko prijavi prije nego što krenemo u akciju. Ne možemo to riješiti preko noći, ali kontinuirano surađujemo unutar industrije i s Vladom kako bismo našu zajednicu zaštitili od zlostavljanja", rekao je glasnogovornik Mete.

Zakon o sigurnosti na internetu trebao je biti pred zastupnicama u britanskom Parlamentu u srpnju, a u njemu bi veća odgovornost za borbu protiv zlostavljanja i govora mržnje pala na tehnološke kompanije koje su vlasnici pojedinih platformi. No, rasprava je odgođena dok Velika Britanija ne dobije novog premijera.

Linker
25. svibanj 2024 21:17