Mateo Kovačić se priključio treninzima

 GLYN KIRK Afp
VRAĆA SE KLJUČNA KARIKA

Sjajne vijesti za Chelsea, ali i Vatrene! Mateo Kovačić se oporavio i danas trenirao s momčadi

Hrvatski veznjak ove sezone još nije upisao niti jedan nastup zbog ozljede koljena
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 23. kolovoz 2022. 19:37

Chelseajev veznjak Mateo Kovačić (28) još nije upisao nastup ove sezone. Trebao se vratiti prije nekoliko dana, ali njegov povratak na trening odgodilo je medicinsko osoblje, zbog određene reakcije liječenog koljena. Ipak, pridružio se hrvatski reprezentativni veznjak suigračima na današnjem treningu.

Kovačić već neko vrijeme ima problema s koljenom, a situacija se pogoršala po povratku Chelseaja s turneje po SAD-u. Prve prognoze nisu bile najbolje, ali Kovačić se treninzima vratio nakon samo deset dana izbivanja. Kovačić vjerojatno neće konkurirati za udarnu postavu za vikend, u derbiju protiv Leicestera, premda ga Tuchel jako treba, jer Chelsea ima problema s kreacijom u igri.

Momčad Thomasa Tuchela trenirala je danas izvan svoje uobičajene trening baze Cobham uoči subotnjeg okršaja Premier lige protiv Leicester Cityja. Tuchel će biti jako zadovoljan s povratkom Kovačića.

"Ima problema s koljenom, uvijek malo reagira, pa smo oprezni", rekao je Tuchel prije nekoliko dana. "Odlučili smo stoga napraviti korak unatrag i produljiti vrijeme tretmana kako bismo smanjili stres koji proizlazi iz treninga. Želimo ga potpuno zdravog."

Kovačićevom povratku jako se veseli i hrvatski izbornik Zlatko Dalić. Vatreni utakmice Lige nacija nastavljaju 22. rujna kada smo domaćini Danskoj. Do tada će Chelsea samo u Premier ligi imati pet utakmica, što bi trebalo biti dovoljno da se Kovačić na novom okupljanju Vatrenih pojavi u dobroj formi i potpuno spreman. Sada je najvažnije da je ozdravio i da napokon može trenirati punom snagom.

Linker
27. travanj 2024 13:26