IAN KINGTON Afp
BILO JE PITANJE VREMENA

Statistika je rekla sve! Perišić zaigrao od prve minute i poručio Conteu da odsad ozbiljno računa na njega

Pomogao je tako Hrvat ispisati povijest jer je Kaneu ovo bio 185. pogodak za Spurse u Premier ligi.
Piše: JL.Objavljeno: 20. kolovoz 2022. 17:37

Za razliku od prethodne dvije utakmice, u ogledu trećeg kola engleske Premier lige, trener Tottenhama Antonio Conte odlučio je Ivana Perišića protiv Wolvesa staviti od prve minute. Iako je protiv Southamptona u prvom, odnosno Chelseaja u drugom kolu, na njegovoj poziciji lijevog obrambenog igrača u sustavu 3-4-3 igrao Ryan Sessegnon, bilo je samo pitanje vremena kad će 33-godišnjak postati standardni prvotimac.

U derbiju protiv Chelseaja istaknuo se pred sam kraj utakmice. Nakon što je njegov ubačaj iz kornera u zadnjem napadu Harry Kane pospremio u mrežu za konačnih 2:2, u subotu je ponovno ovaj dvojac stupio na scenu. Perišić je nakon jednog udarca iz kuta bio najviši u skoku, loptu je prebacio na drugu stativu gdje je sam kao duh stajao Kane i zabio za konačnih 1:0.

image
IAN KINGTON Afp

Pomogao je tako Hrvat ispisati povijest jer je Kaneu ovo bio 185. pogodak za Spurse u Premier ligi čime je postao rekorder po broju pogodaka za jedan klub. Bio je to ukupno 1000. pogodak Spursa u ovom natjecanju kojim je momčad iz sjevernog Londona izbila, barem privremeno, na vrh tablice.

Osim asistencije, Perišić je bio ponajbolji pojedinac kod Tottenhama. Jedini je u svojoj ekipi imao tri ključna dodavanja, a kad tome dodamo sedam osvojenih duela i pet oduzetih lopti, jasno nam je da Perke jednako dobro obavlja dužnosti na svim frontovima.

Engleski mediji pohvalili su njegov centaršut iz ‘‘nemoguće pozicije‘‘ kad je pod pritiskom svog čuvara iz samog kuta terena poslao preciznu loptu za Kanea čiji je udarac glavom Jose Sa obranio neposredno prije kraja prvog poluvremena. Nakon strijelca jedinog pogotka, Perišić je po njima, drugi najbolji igrač današnje utakmice. (Ivan Alaupović)

Linker
25. travanj 2024 13:38