Cristiano Ronaldo

 IAN STEPHEN/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Ian Stephen/prosports/Shutterstock Editorial/Profimedia
PROMIJENIO MIŠLJENJE

Totalni zaokret na Old Traffordu, Ten Haagu je pukao film, a buntovni Ronaldo mogao bi doživjeti težak udarac

Iako je sve donedavno ponavljao da želi Ronalda u sastavu, situacija se, čini se, promijenila
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 16. kolovoz 2022. 07:05

Iako je donedavno tvrdio da računa na Cristiana Ronalda i da ga vidi kao neizostavnu sastavnicu Manchester Uniteda u novoj sezoni, čini se kako je Erik ten Hag, nakon dva bolna poraza na otvaranju Premier lige, ipak promijenio mišljenje. Tom preokretu značajno je kumovao i sam Portugalac koji se ne libi protestirati i iskazivati nezadovoljstvo.

- Ronaldo je u našim planovima i želimo stvarati uspjehe zajedno, rekao je novi trener Uniteda neposredno prije početka natjecateljske sezone, ali prema pisanjima engleskih medija, u kratkom je vremenu drastično promijenio svoj stavi i mogao bi na koncu podržati transfer svoje najveće zvijezde u novi klub.

The Athletic tvrdi kako se 52 godišnji nizozemski stručnjak predomislio zbog Ronaldove teške reintegracije u momčad s kojom je propustio veliki dio ljetnih priprema („obiteljski razlozi“). Isti medij navodi se da se 37-godišnji portugalski napadač sve češće izolira od suigrača i, primjerice, jede sam u klupskoj kantini. Također, na treninzima nerijetko izražava nezadovoljstvo, ‘mlatara‘ rukama i suprotstavlja se Ten Hagovom pristupu (koji uključuje agresivan presing).

Nadalje, Daily mail navodi da je Ronaldo ignorirao molbe pomoćnog trenera Stevea McClarena i odbio pozdraviti Manchesterove navijače nakon subotnjeg poraza (4-0) na gostovanju kod Brentforda. Akumulirane frustracije portugalskog superstara mogle bi vrlo negativno utjecati na (ionako ne baš dobro) stanje u svlačionici ‘Crvenih vragova‘, a toga je svjestan i Ten Hag.

Iako klub i dalje ponavlja da Ronaldo ostaje, engleski mediji uvjereni su da je njegova prodaja realna opcija – osobito ako se pronađe novi napadač koji bi mogao preuzeti njegovu ulogu. Prvi pokušaj u tom smjeru bilo je nastojanje da se dovede Marko Arnautović – ali od njega se odustalo nakon oštre reakcije navijača. Od napadača koji se trenutno, prema otočkim medijima, dovode u potencijalnu vezu s Manchester Unitedom, tu su još Alvaro Morata, Mauro Icardi i Jamie Vardy.

Ostaje za vidjeti kako će se situacija rasplesti, ali navodno je United spreman čak i raskinuti ugovor s Portugalcem ukoliko mu se ne pronađe novi klub. Iako želi napustiti Old Trafford, ne želi biti ‘potjeran‘ i takav bi epilog bio težak udarac za Ronaldov ego...

Linker
05. svibanj 2024 22:10