Tuchel nije želio čestitati Leedsu kao boljoj momčadi

 PAUL ELLIS Afp
NEMA KREDITA ZA LEEDS

Tuchel doživio brutalan poraz pa šokirao Engleze bizarnim razlozima zbog koje je izgubio utakmicu

Chelsea nakon tri utakmice ima osvojena 4 boda, a Leeds je na 7.
Piše: SNObjavljeno: 22. kolovoz 2022. 09:42

Veliku sramotu doživjeli su nogometaši Chelseaja na gostovanju kod Leedsa. Klub sa Stamford Bridgea je na Elland Roadu poražen s 3:0, a još je i Koulibaly zaradio isključenje u završnici utakmice.

Trener Chelseaja Thomas Tuchel uzroke poraza nije vidio u dobroj igri domaćina već u činjenici da je njegova momčad kasnila na utakmicu zbog otkazanog leta.

"Sve što je moglo krenuti loše je krenulo loše. Počelo je sve jučer kada nismo imali zrakoplov nego smo došli autobusom. Igrači su mogli letjeti ali za trenere je to bila jako duga vožnja autobusom", rekao je njemački trener i nastavio:

"Sve se nastavilo na utakmici. Izgubili smo je u prvih 20 minuta kada smo bili definitivno bolji i imali velika šanse. Promašili smo ih i nismo uzeli ono što smo zaslužili. Imali smo dovoljno šansi da mi vodimo s 2:0. Bili smo bolja momčad i onda smo im dali dva poklona."

Tuchel nije u igri Leedsa vidio razlog poraza.

"Naš poraz nema ništa s presingom, s manje pretrčanih kilometara ili sa stilom igre Leedsa. Ne vidim povezanost poraza s igrom Leedsa. To je možda priča za vas novinare, za mene nije. Po meni je uzrok našeg poraza naša slaba igra, a ne ničija dobra."

Tuchelu je kratko odgovorio trener Leedsa Jesse Marsch.

"On ima svoje mišljenje, ali mi smo gotovo cijelu utakmicu diktirali način igre. To je i dovelo do njihovih grešaka."

Linker
20. svibanj 2024 02:26