Steven Bergwijn u slavlju sa suigračima nakon epskog preokreta

 GEOFF CADDICK Afp
NESTVARAN KRAJ UTAKMICE

VIDEO: Tottenham je gubio do 96. minute, a onda se dogodio jedan od najvećih preokreta u povijesti!

Steven Bergwijn ušao je s klupe za pričuve u 79. minuti i ispisao povijest Premier lige.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. siječanj 2022. 22:54

Nakon 94 minute i 52 sekunde Leicester je vodio protiv Tottenhama s 2:1, na svom stadionu u utakmici 17. kola engleske Premier lige. Reklo bi se, dovoljno je to vremena i za konačnu pobjedu, ako ne, onda makar za jedan bod. No, do kraja utakmice, domaći su ostali bez svega...

Jer, Steven Bergwijn, nizozemski napadač Spursa zabio je dva pogotka u 82 sekunde i na taj način izrežirao možda i najveći preokret u povijesti modernog engleskog nogometa. On je, svakako, počeo najkasnije. Kasnije čak i od onog čuvenog preokreta Manchester Cityja protiv QPR-a u posljednjem kolu sezone 2011/12 kada su Građani uzeli naslov prvaka.

Dakle, Leicester je vodio čak dvaput. Najprije je Patson Daka zabio u 24. minuti za 1:0, a onda je Harry Kane svojim 250. pogotkom u klupskom nogometu postavio na 1:1, konačan rezultat prvog poluvremena.

James Maddison je u 76. minuti vratio Leicester u prednost, a Bergwijnove golove zaista je teško opisati, kao i sam čin preokreta kojim je Tottenham došao na 5. mjesto Premier lige.

Golove u najvećem preokretu ove sezone, a jednom od najvećih ikada u engleskom nogometu pogledajte OVDJE.

U drugoj utakmici današnjeg programa 17. kola Manchester United je nadvisio Brentford na gostovanju s 3:1. Svi golovi pali su u drugom dijelu. Elanga (55.), Greenwood (62.) i Rashford (77.) pogađali su za United, dok je počasni gol za Brentford djelo Toneyja u 85. minuti.

Linker
28. travanj 2024 07:38