Amad Diallo (lijevo)
 MIGUEL MEDINA
KRENULO JE

Za igrača koji je upisao 59 minuta ozbiljnog nogometa Manchester United iskrcao skoro 40 milijuna funti

Korona nije utjecala na ljetni prijelazni rok, a kako stvari stoje, neće ni na zimski.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. siječanj 2021. 22:49

Krenulo je ludilo zimskog prijelaznog roka u najjačim europskim nogometnim ligama. Oni najbolji klubovi u Premiershipu također su potpisali njihove prve prinove. a hoće li to biti pojačanja, tek treba vidjeti. Ono što upada u oči je cijena transfera, posebice kada se zna da su Manchester United i Arsenal doveli jako mlade igrače.

Tako su na Old Traffordu objavili da su njihove redove osnažili dojučerašnjim igračem Atalante, Amadom Dialloom. Ovaj je 18-godišnji krilni igrač iz Obale Bjelokosti postao prvi strani igrač koji je potpisan od strane nekog engleskog nogometnog kluba po novim pravilima koja su stupila na snagu nakon Brexita.

Transfer je to koji je vrijedan 19 milijuna funti, koje su talijanskom klubu plaćene odmah, a još bi ukupno toliko Atalanta mogla zaraditi na ime raznih bonusa kroz ugovor koji će trajati četiri i pol sezone. Diallo će se momčadi Manchester Uniteda priključiti čim dobije potrebne papire, što uključuje i radnu dozvolu, s obzirom na to da je iz Obale Bjelokosti.

Zanimljivo, 18-godišnji Diallo u karijeri je za Atalantu ostvario tek pet seniorskih nastupa, odigravši tek 59 seniorskih minuta u svim natjecanjima. Iz Uniteda kažu da su ga pratili već dulje vrijeme...

Isto tako, Arsenal je u svoje redove doveo 19-godišnjeg braniča Omara Rekika, doskorašnjeg člana berlinske Herthe. Ipak, za razliku od Dialloa koji će u Unitedu odmah figurirati za seniorski sastav, Rekik je odmah dobio doznanja da će se kaliti u U-23 momčadi Topnika, i to barem do kraja ove sezone.

Ove je sezone Rekik igrao četvrtoligaški nogomet u Njemačkoj, nastupajući za drugu momčad Herthe, a Arsenal ga je platio oko milijun eura.

Linker
31. svibanj 2024 23:44