Xavi Hernandez

 ETHAN MILLER Afp
‘TO JE NEOSTVARIVO...‘

Barcelona pred dovođenjem novog kapiltaca, ali jedna bi Xavijeva rečenica mogla rastužiti navijače

Progovorio je trener Katalonaca i o povratku Lionela Messija u redove Barcelone.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. srpanj 2022. 07:57

Dok se situacija na "ratnom polju" između Chelseaja i Barcelone u još jednoj bitci odvija po željama i planovima sastava iz Katalonije, Xavi Hernandez, njegov dirigent, održao je press-konferenciju. Ona stiže dan prije utakmice Barce i Juventusa, još jedne u nizu pripremnih na američkoj turneji za oba sastava. Dvoboj je to koji će se održati u noći s utorka na srijedu, u 2.30 sati po hrvatskom vremenu.

Bitka koju Barcelona dobiva je ona za Sevillinog stopera Julesa Koundea. Već gotovo tjedan dana ponuda londonskog kluba stoji na stolu jednog od ureda na stadionu Sancheza Pizjuana, ali... Nema odgovora. Klub bi to prihvatio, na koncu, po sadašnjem stanju prihvatit će i znatno manju Barcinu ponudu koju samo čekaju, ali igračeva želja je jasna. Chelseajevih 55 milijuna eura + 10 milijuna bonusa zamijenit će s Barceloninih 50+10, a osobne uvjete igrač i društvo s Camp Noua već su ionako dogovorili. Chelsea se po navodima svih relevantnih medija povlači iz utrke, već se okreću nekim novim imenima i opcijama (Kimpembe, Gvardiol...), a Kounde zapravo s već spremljenim kuferima čeka da mu iz Barcelone pošalju avionsku kartu za pripreme u SAD-u.

No, dok stvari oko Koundea polako sjedaju na mjesto, Xavijeva pressica pred Juventus počela je upravo pitanjem o njemu:

- Gledajte, ne znam još ništa. Ljudi u klubu se jako trude da se taj posao završi, budite sigurni da ćete znati kada stvari budu gotove - bio je to pomalo diplomatski odgovor.

Nije tajna da je Kounde želja samog Xavija, baš kao što je i francuskom stoperu san zaigrati u Barci, i to baš pod Xavijevim vodstvom. Inače bi valjda već bio na Stamford Bridgeu... A Messi? Da, bilo je pitanja i o njemu.

- On ima ugovor. Nemoguće je da se vrati, barem ove sezone. To je baš, baš nemoguće. Predsjednik je rekao da se nada tome, ali ja mislim da je to ovog časa neostvarivo. Nema smisla ni pričati o tome. Ima, međutim, puno igrača koji nam žele doći. To dovoljno govori o tome kakav smo velik klub, kakav globalni utjecaj imamo. Naš pristup igračima vrlo je iskren i otvoren, a to se najbolje vidi s Lewandowskim. Po meni, to što smo ga doveli je povijesni uspjeh. A klub s njime samo raste, bio je naša želja od prvog dana ovdje. Njegov odnos prema radu zbilja je neviđen - rekao je Xavi.

Linker
21. svibanj 2024 06:46