BALDESCA SAMPER AFP
POČETAK AKTIVNOSTI

BUDI SE I NOGOMET U ŠPANJOLSKOJ, LUKA MODRIĆ MEĐU PRVIMA STIGAO U KAMP REALA Obavljena su sva testiranja, očekuje se nekoliko pozitivnih slučajeva

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. svibanj 2020. 19:09

Srijeda je bila dan kada su nogometaši u svim španjolskim prvoligaškim momčadima morali odraditi testiranja na koronavirus. Obavezna je to procedura, odnosno početak iste, a ona vodi prema putu povratka nogometa na staro. Klubovi su pristali testirati svoje igrače prije povratka na treninge u manjim skupinama.

Nakon gotovo dva mjeseca bez utakmica Lionel Messi, Luka Modrić i društvo iz Barcelone i madridskog Reala snimljeno je kako u svoje klupske ordinacije dolazi u osobnim automobilima i sa zaštitnim maskama na licima.

Najjače španjolske momčadi svoje su igrače pratile i putem društvenih mreža, a treninzi bi trebali početi najkasnije u ponedjeljak, s time da su neki klubovi već najavili treninge za petak. Jučer su inspekcije španjolskog ministarstva zdravstva bile u klubovima i utvrdile da se mogu početi odvijati testiranja.

Barcelona's Argentine forward Lionel Messi wearing a face mask leaves after undergoing coronavirus tests at the Ciutat Esportiva Joan Gamper in Sant Joan Despi near Barcelona on May 6, 2020. - Barcelona have confirmed their players will undergo coronavirus tests as La Liga's clubs begin restricted training ahead of the proposed resumption of the season next month. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
LLUIS GENE AFP

Real je na svojim stranicama objavio da su svi igrači po dolasku u kamp imali prilike nakratko razgovarati s trenerom Zinedineom Zidaneom sa sigurne udaljenosti te da se poštuju sve epidemiološke mjere.

La Liga je objavila mjere vezane uz eventualne pozitivne slučajeve po klubovima ukoliko se oni dogode. Očekuje se nekoliko pozitivnih igrača koji će biti pojedinačno stavljeni u karantenu.

Linker
26. travanj 2024 03:02