PAU BARRENA Afp
IZNOS NIJE SIMBOLIČAN

Kapetan Barcelone pristao na novo smanjenje, katalonski velikan sada ima otvorena vrata spasa!?

Kapetan Barcelone Gerard Piqué pristao je na još jedno smanjenje plaće kako bi pomogao klubu, piše Sport.es
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 09. kolovoz 2022. 18:01

35-godišnji Španjolac spreman je poništiti ugovor koji je potpisao u listopadu 2020. Prema ugovoru, koji vrijedi do kraja lipnja 2024., igraču je zajamčeno da će dobiti 28 milijuna eura, a mogao je zaraditi i dodatnih 12 milijuna eura u bonusima. Nije poznato koliko je spreman sada smanjiti plaću, ali iznos sigurno nije simboličan.

Barcelona smatra da su Piquéov ugovor, kao i ugovori s Marc-Andreom ter Stegenom, Frenkiejem de Jongom i Clementom Lengletom, potpisani u suprotnosti sa zakonom. Piqué je prvi od navedenih igrača koji je pristao potpisati novi sa smanjenom plaćom. Zahvaljujući tome, piše Sport.es., Barcelona će moći potpisati pojačanja koja su dovedena ovog ljeta.

image
PAU BARRENA Afp

Podsjećamo, Barcelona je ovog ljeta potpisala s braničima Andreasom Christensenom i Julesom Kundeom, veznim igračem Franckom Kessieom, krilnim napadačem Raphinhom te napadačem Robertom Lewandowskim. Osim toga, klub je ponovno potpisao ugovor s veznjakom Sergijem Robertom i napadačem Ousmaneom Dembeleom, čiji su prethodni ugovori s klubom istekli, pa se i oni smatraju novim igračima. Katalonci do sada nisu uspjeli potpisati svih sedam igrača zbog financijskih problema.

Je li moguće da je pristanak Gerarda Piquéa dovoljan da riješi probleme oko registracije novih igrača? Vjerojatno nije, ali u Barci računaju da će i neki drugi igrači krenuti njegovim stopama, te da će prodaja Depaya u Juventus dodatno pomoći. Naravno, treba vidjeti što će biti s De Jongom, čija je sudbina neizvjesna već mjesecima...

Barcelona novu sezonu službeno otvara u subotu kada u 21.00 na Nou Campu igra protiv Rayo Vallecana. Za sada nitko od sedmorice navedenih igrača nema pravo nastupa.

Linker
25. travanj 2024 02:48