CESAR MANSO Afp
NOVI UVJETI

Legendarni Xavi nakon sastanka zvijezdi postavio ultimatum - Ili to, ili više nećeš igrati za Barcelonu!

Njegov menadžer u srijedu je stigao u Barcelonu, a Marca je objavila kako je odražan i sastanak
Piše: SNObjavljeno: 27. siječanj 2022. 12:00

Iako je u jednom trenutku bilo naznaka kako će francuski nogometaš Ousmane Dembele produžiti svoj ugovor s Barcelonom, nakon posljednjih događaja na Nou Campu gotovo je sigurno da se to neće dogoditi. Naime, njegov menadžer Moussa Sissoko poručio je kako će Dembele ostati samo uz uvjet da mu klub osigura godišnju plaću od 40 milijuna eura što je za katalonskog velikana u ovom trenutku nemoguća misija.

U Barceloni su bili ljuti na ovakve zahtjeve, odnosno ucjene njegovog menadžera, a sam trener Xavi poručio je kako je razočaran ovakvim raspleetom događaja obzirom da mu je igrač u nekoliko navrata rekao da će ostati u klubu i produžiti ugovor. Legenda Blaugrane ga je nakon svega odlučila odstraniti iz svih kombinacija te Francuz tako nije konkurirao za mjesto u postavi u posljednje dvije utakmice.

Dembele je tako dobio jasnu poruku, ne potpiše li novi ugovor mora otići u siječnju ili neće igrati nogomet do kraja sezone. Njegov menadžer u srijedu je stigao u Barcelonu, a španjolski list Marca objavila je kako je odražan i sastanak na kojem su bili Dembele, Sissoko i Xavi.

Španjolci su također objavili kako je Xavi igraču i njegovom menadžeru nakon svega jasno dao do znanja da će igrati jedino u slučaju da produži ugovor, te da mu je najbolje da napusti klub ukoliko nema namjeru da produži suradnju. Iz svega je jasno kako Xavi ima namjeru igrača do ljeta držati na tribinama ukoliko ne pristane na ovakve uvjete.

image
LLUIS GENE Afp

Sissoko je poručio da su otvoreni za pregovore oko novog ugovora, ali da ponuda Barcelone mora biti znatno bolja. Također, on pregovara i s drugim klubovima, a u posljednje vrijeme Dembele se najviše povezuje s prelaskom u PSG.

Linker
26. travanj 2024 16:55