FRANCK FIFE Afp
VELIKI TRANSFER

Mbappe kao da zove Real Madrid da ga kupi, njegov potez je alarmirao španjolskog velikana

Francuski napadač izjavio da još uvijek ne zna hoće li produžiti ugovor s PSG-om
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 25. siječanj 2021. 18:20

Dugo ide priča o Kylianu Mbappeu kao budućoj zvijezdi Real Madrida, neki će iz miljea Kraljevskog kluba kazati kako bi to već bilo realizirano da nema rekonstrukcije Bernabeua i korone koja je udaljila gledatelje s tribina i bitno smanjila marketinške dosege angažmana takvog asa.

Od mnogih ćete čuti kako će Real predstaviti Mbappea svojim čovjekom za sljededeću epohu nakon što obnovljeni stadion zasja u punom sjaju. Kad Real gaji takve planove obično ih realizira, a španjolski mediji u stopu prate francuskog reprezentativca. Tako je subotnja TOP priča bio intervju koji je Mbappe dao nakon prvenstvene utakmice njegova PSG-a i Montpelliera. Dobili su 4:0, on je zabio dva gola, Neymar i Icardi po jedan, a potom je rekao:

- U pregovorima sam s PSG-om o novom ugovoru, ali još sam u fazi razmišljanja. Moram odlučiti gdje želim biti. Ako obnovim ugovor s PSG-om to će značiti da ću ostati još dugo godina - kazao je Mbappe dodajući:

- Jako sam sretan u Parizu, uvijek sam bio. Međutim, želim razmisliti što ću dalje.

Mbappe je otvorio vrata i odlasku i ostanku, ništa nije isključio, ali kad igrač tako govori to sugerira da je bliži napuštanju aktualne adrese. Praktično je pozvao Real da konkretizira ponudu. Ugovor s PSG-om ima do lipnja 2022. godine i ovog ljeta bi mogao presjeći što dalje. Madriđani nemaju što čekati, morat će “staviti lovu na stol“. Varijanta da dočeka 2022. u PSG-u bez novog ugovora je moguća, jer ako je to uspio David Alaba, pa sad ide iz Bayerna u Real bez odštete, mogao bi to pokušati izvesti i Mbappe, ali njegove riječi nisu najava toga.

Mbappe je poslao poruku Realu, kao i bilo kojem drugom zainteresiranim klubu da namjerava odigrati pošteno prema PSG-u i ne plate li milijune koje Parižani traže produžit će ugovor, te ostati na Parku Prinčeva. I neće više biti dostupan…

Što će se točno dogoditi zanima mnoge. Mbappe je ujedno dao do znanja da su tvrdnje kako nije u dobrim odnosima s trenerom Pochettinom daleko od istine. Real i PSG imaju prijateljske relacije, u Realu tvrde da ništa neće raditi iza leđa francuskom klubu. Predsjednik Florentino Perez, pak, govori da je prvi zadatak Reala oporaviti ekonomsku stabilnost koju je izgubio zbog korone, a onda napraviti nužnu rekonstrukciju momčad u kojoj bi voljeli vidjeti Mbappea.

Kad bi Lionel Messi stigao u Pariz, tada bi odlazak Mbappea bio još daleko bliži. PSG je pretrpio gubitak od 204 milijuna eura u sezoni 2020/21., te sami iz kluba puštaju glasove da bi teško mogli plaćati istodobno Mbappea, Neymara i Messija. Glavni problem priče je što nigdje nema novca kao prije.

Linker
03. svibanj 2024 21:03