GIUSEPPE MAFFIA/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
OMILJEN U SVLAČIONICI

Najskuplji je igrač u povijesti Reala, ove sezone gotovo ne igra, ali Madrid ne želi napustiti

Očekivao je da će ove godine imati veću ulogu nego ranijih sezona, ali to se nije ostvarilo
Piše: SNObjavljeno: 08. ožujak 2023. 11:57

Eden Hazard ove je sezone odigrao samo 296 minuta za Real, ali nema namjeru da ode iz Madrida prije isteka svojeg ugovora koji mu traje do ljeta 2024. godine. To tvrdi ugledni The Athletic pozivajući se na izvore bliske samom belgijskom nogometašu.

Hazard je u Real stigao u ljeto 2019. u transferu vrijednom 115 milijuna eura što je najskuplji dolazni transfer u povijesti madridskog kluba. Inače, taj transfer je inicijalno iznosio 100 milijuna eura, ali su se aktivirali pojedini bonusi te je tako Hazard prestigao Garetha Balea koji je kupljen za 101 milijun eura. Belgijanac je trebao biti nositelj igre, ali se na Santiago Bernabeu nikako nije nametnuo. Imao je velikih problema s ozljedama, a onda i s fizičkom spremom. Nikada nije dosegnuo onaj nivo igre kojeg je imao na Stamford Bridgeu.

Iako ne igra niti je u ikakvim planovima Carla Ancelottija, Hazard je odlučio ostati u klubu do isteka ugovora. Razlog je prije svega osobne prirode jer su se 32-godišnji Belgijanac i njegova obitelj odlično snašli u Madridu kojeg ne bi željeli napustiti. Jedan od njegovih sinova, Leo, čak je počeo igrati u mlađim selekcijama kluba.

Inače, Hazard je očekivao da će ove godine imati veću ulogu nego ranijih sezona. To je zaključio nakon ljetnih priprema i razgovora s Ancelottijem, a nakon što mu Talijan ipak nije dao povjerenje, odnosni između igrača i trenera su i više nego loši. S druge strane, Hazard je omiljen u svlačionici Reala u kojoj ima namjeru ostati još godinu i tri mjeseca.

Linker
28. svibanj 2024 11:28