PAU BARRENA/Afp
PROŠAO JE PAKAO

Napadač Barçe hodao je psihologu, a Lewandowski s njim nije htio razgovarati: ‘Bilo je to gorko iskustvo‘

Poljak je čak zamolio Xavija da ga ne stavlja u napad te da želi igrati s drugim igračima
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 21. veljača 2023. 18:25

Iza krilnog igrača Španjolske, Ferrana Torresa najgori su dani od dolaska u Barcelonu. Nedavno su tamošnji mediji pisali o tome kako je izgubio povjerenje u prijestolnici Katalonije, te da je od njega umoran i Robert Lewandowski, prenose novinari El Nacionala.

Pisali su kako je Poljak umoran od njega i da se uopće ne trudi komunicirati s Torresom na terenu. Kako određeni autori navode, Lewa je čak zamolio Xavija da ne izlazi s njim u ofenzivni trio te da bi ispred Ferrana radije igrao s Ansu Fatijem, Ousmane Dembeleom i Raphinhom.

U neformalnom razgovoru s nekim katalonskim medijima koje je prenio Mundo Deportivo, napadač priznaje da je ušao u rupu bez dna, iz koje nije znao kako izaći, a također je objasnio da je potražio psihološku pomoć nakon četvrtfinala Europske lige protiv Eintrachta iz prošle sezone, u kojoj je Barcelona poražena s ukupnih 3:4.

- Nisam bio samouvjeren i sve je utjecalo na mene. Bilo je to vrlo gorko iskustvo, ali u isto vrijeme jedan od najboljih trenutaka jer se sada osjećam snažnije - objasnio je u izjavama koje Mundo Deportivo izdvaja iz neformalnog razgovora igrača s medijima u Barceloni.

image
PAU BARRENA/Afp

Štoviše, Ferran vjeruje da je loš niz već prebrodio.

- Postao sam previše opsjednut postizanjem pogodaka, a ne igrom. Prije sam više razmišljao o golu, čak i ako nisam igrao dobro. Sada sam naučio izlaziti, uživati ​​i odatle stvari dolaze same od sebe - navodi se u izjavama koje je prikupio MD.

Bivši igrač Manchester Cityja priznao je da se vidio pod povećalom novinara i želio je opravdati trud koji je uložio kada je potpisao za Barçu u siječnju 2022. Osim toga, prepoznalo je da je Xavi bio važan u njegovoj odluci.

- Ne možete reći ‘ne‘ Barçi .Trener me pozvao jer je želio da dođem pomoći momčadi, a ja sam smatrao da je vrijeme da se vratim u Španjolsku.

Situacija je čini se drugačija, Ferran Torres ponovno se smiješi. Napravio je deset uspješnih driblinga u pobjedi protiv Cadiza u 22. kolu španjolske La Lige, više nego itko u prvenstvu tijekom cijele sezone. Na kraju je dobio nagradu za igrača utakmice za svoju najbolju izvedbu sezone. Bio je to njegov prvi ligaški start od 8. studenog protiv Osasune.

U prvenstvu je ove sezone samo dva puta zatresao protivničku mrežu, ali ovaj bi mu susret mogao dati ‘‘vjetar u leđa.‘‘ Stvari su se i s Lewandowskim očito ohladile, jer je duo djelovao zadovoljno na terenu i nakon pogotka Poljak je najprije potrčao Torresu u zagrljaj.

image
PAU BARRENA/Afp

Linker
27. svibanj 2024 21:32