AFP
OPTIMIZAM NAKON PORAZA

Navijači u novoj sezoni žele Modrića, ali u tandemu s jednim pojačanjem! Evo kako je Luka prošao...

Koliko su navijači nemilosrdni prema učinku skupocjenih igrača najbolje su osjetile dvije zvijezde...
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 10. kolovoz 2020. 22:36

Real Madrid zaključio je sezonu porazom od Cityja. Porazom koji očito jako boli navijače, jer su sezonu nakon svega proglasili - dobrom. S obzirom na to da je Real uzeo prvenstvo i španjolski Superkup očekivala bi se i ocjena vrlo dobar pa čak i odličan, ali navijači Real Madrida očito imaju visoke kriterije.

U velikoj anketi u kojoj je sudjelovalo više od 115 tisuća navijača preko portala MARCA.com jasno se iskristalizirao stav navijača po mnogim pitanjima. Nama je najzanimljivije bilo vidjeti kako navijači gledaju na sezonu Luke Modrića. Njih 42 posto misli da je Modrić bio dobar, jednako toliko ih misli da je odigrao na zadovoljavajućoj razini, dok ih šest posto misli da je odigrao na visokoj razini. Za Luku svakako je najvažniji podatak da samo 10 posto njih misli da je podbacio...

Luka je bio dio i još jednog vrlo važnog pitanja. Tko bi u sljedećoj sezoni trebao nositi vezni red Reala - Luka Modrić ili Martin Odegaard, mladi Norvežanin koji je na posudbi u San Sebastianu odigrao izvanrednu sezonu. Tek je 20 posto ispitanih dalo prednost Modriću, dok je za Odegaarda u glavnoj ulozi njih 32 posto. Daleko najviše (48 %) je onih koji misle da tandem Modrić - Odegaard u novoj sezoni treba zajedno nositi vezni red momčadi.

Koliko su navijači nemilosrdni prema učinku skupocjenih igrača najbolje su osjetili Eden Hazard i Gareth Bale. Čak 83 posto ispitanih misli da je mlađahni Vinicius bolje rješenje za momčad nego Hazard. Njih 80 posto misli da je Hazard odigrao jako lošu sezonu. Na listi loših vodeći je Bale (91 %), odmah do njega Luka Jović (88 %), pa James (87 %).

Iako tek dva posto navijača Realovu sezonu ocjenjuje najvišom ocjenom, Zidanea na klupi u novoj sezoni želi čak 75 posto njih. Samo tri igrača dobila su visoke ocjene od navijača. Benzemi je najvišu ocjenu dalo 71 posto anketiranih, do njega je Ramos (58 %), te Courtois (48 %).

Linker
28. travanj 2024 17:09