Fotoarena/ddp Usa/profimedia
STIŽE JEDAN OD NAJTRAŽENIJIH

Poznati detalji novog Realovog megatransfera, sve je već dogovoreno, čeka se samo zeleno svjetlo FIFA-e

Real Madrid će za wunderkinda dati ogroman novac, a potpisuje na tri plus tri godine
Piše: SNObjavljeno: 09. prosinac 2022. 14:59

Real Madrid je sve dogovorio s Palmeirasom oko dovođenja 16-godišnjeg wunderkinda Endricka, a transfer još uvijek nije služben jer se čeka zeleno svjetlo iz FIFA-e koja je nedavno postrožila transfere kad se radi o maloljetnicima.

Prvi pokušaj unosa podataka o transferu u FIFA-in sustav TMS (Transfert Matching System) nije uspio, a španjolska Marca vjeruje kako je riječ samo o formalnostima i detaljima u ugovoru koji bi pak trebao početi teći od 2024. godine kada Brazilac napuni 18. godina i dobije dozvolu za odlazak u Europu.

Ugovor bi trbao biti potpisan na tri godine, koliko današnji propisi maksimalno dozvoljavaju, a u njemu bi bila i opcija produljenja na još tri. Tako bi Endrick trebao u Realu biti od 2024. do 2030. godine, a poznati su i financijski detalji ovog posla.

Marca piše kako će Real za Endricka dati 35 milijuna eura plus još dodatnih 25 milijuna u raznim bonusima ovisno o njegovom razvoju i igrama. Real je tako osigurao potpis jednog od najtraženijih mladih igrača današnjice kojeg su tražili i Barcelona, PSG i Chelsea, no on je samo htio u Madrid.

Linker
26. travanj 2024 09:38