Jan Jurčec u dresu Kustošije

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
VATRENI VIKEND

Prije dva mjeseca igrao u HR drugoligašu, a sada je među 10 najboljih Hrvata u najjačim ligama Europe

U ovotjednom pregledu najboljih nastupa hrvatskih nogometaša u Europi dominirali su igrači iz škotske lige.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 29. kolovoz 2022. 17:02

Hrvatski nogometaši svakog vikenda ostave dobar dojam u najjačim europskim ligama, a ovaj put su u prvom planu igrači koji nastupaju u ligama koje se na UEFA-inoj listi nalaze između 6. i 10. mjesta. ‘Lige petice‘ su malo ostale po strani.

Posebno su raspoloženi bili igrači koji nastupaju u škotskim ligama, odnosno tamošnjim velikanima. Najbolji učinak ovog vikenda ostvario je Antonio Čolak koji je postigao dva gola u pobjedi Rangersa nad Ross Countyjem (4:0) i za to od SofaScore dobio ocjenu 9,0. Odmah do njega je Josip Juranović, strijelac jednog pogotka u golijadi Celtica kod Dundee Uniteda (9:0) koji je dobio ocjenu 8,1. Na četvrtom mjestu pregleda učinka naših nogometaša nalazi se još jedan igrač Rangersa, Borna Barišić, koji je ocijenjen sa 7,9.

Iako je njegova Fortuna Sittard izgubila od Heerenveena (1:2), Ivor Pandur je bio odličan na vratima svoje momčadi te se s ocjenom 8,0 umiješao među ‘hrvatske Škote‘. Ovotjedni top 5 zatvara Dejan Lovren koji je dobio ocjenu 7,8 u gostujućoj pobjedi Zenita nad Uralom (4:0).

image

Najbolji nastupi hrvatskih nogometaša ovog vikenda

SOFASCORE

Svakog tjedna iz austrijske lige dođu vijesti o odličnom nastupu barem jednog Hrvata, a ovaj put red je došao na Darija Vizingera koji je dobio ocjenu 7,5 u gostujućoj pobjedi Wolfsbergera nad Tirolom (3:1). Istu ocjenu je dobio Petar Musa koji je izborio jedanaesterac i upisao asistenciju u gostujućem slavlju Benfice nad Boavistom (3:0), a u top 10 su se još našli Nikola Vlašić (7,3, pobjeda Torina u Cremoneseu 2:1), Tibor Halilović (7,3, Heerenveen - Fortuna 2:1) te Jan Jurčec, 21-godišnji krilni napadač koji je donedavno bio član hrvatskog drugoligaša Kustošije, a sada je postigao jedini gol za austrijski Altach u porazu od LASK-a (1:4).

Linker
20. svibanj 2024 03:09