CRISTINA QUICLER/Afp
TALIJAN O FINALU

Rakitić ili Mourinho? Ancelotti je odabrao: ‘U sukobu sam sa samim sobom, ali taj klub nosim u srcu‘

Trener Reala govorio je i o odlascima s Bernabeua: ‘Tužan sam što važan igrač napušta klub‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 29. svibanj 2023. 10:41

Carlo Ancelotti u nedjelju je održao press konferenciju nakon 2:1 pobjede Real Madrida u Sevilli. Španjolski novinari ispitivali su ga o odlascima igrača, atmosferi unutar zidina Santiago Bernabeua, a kao neizbježna tema pojavilo se i nadolazeće finale Europske lige.

U ovom trenutku najužarenija madridska tema je Marco Asensio, koji će napustiti Real Madrid tijekom ljetnog prijelaznog roka. Odluka španjolskog reprezentativca iznenadila je mnoge, čini se da Asensio više ne želi biti drugi izbor, a klub će napustiti bez odštete jer ugovor mu istječe završetkom sezone.

image

Marco Asensio

THOMAS COEX/Afp

- Ne znam ništa konkretno, ostalo je još tjedan dana do posljednje utakmice i tada će sve biti jasnije. Na osobnoj razini, tužan sam što igrači odlaze, jer bili su jako važni u našoj momčadi. Kada donesu svoje konačne odluke, razmislit ćemo o pripremama za iduću sezonu - kazao je Ancelotti.

Komentirao je i navijače na tribini Ramon Sanchez Pizjuana. Vjeruje da će se situacija popraviti i da Vinicius Junior, koji ponovno nije nastupio zbog blaže ozljede, više neće proživljavati rasističke uvrede kako je to bio slučaj na Mestalli u Valenciji.

- Ovaj tjedan se nešto promijenilo, atmosfera je drukčija. Djeluje mi da je to dobar zna, da ljudi počinju shvaćati kako se treba ponašati na stadionima. Moramo nastaviti tim smjerom.

image

Carlo Ancelotti i Vinicius Junior

JOSE JORDAN/Afp

Njegov suparnik, trener Seville Jose Luis Mendilibar, u srijedu će se u 21.00 sastati s Romom i Joseom Mourinhom u finalu Europske lige. Bit će mu to izazov života, a Ancelotti mu želi sreću, iako će navijati za talijanski sastav.

- Poželio sam mu sve najbolje, ali u sukobu sam sa samim sobom. Bio sam kapetan Rome, pomalo sam njihov navijač. Tu je i Mourinho, moj veliki prijatelj. U srcu nosim Romu, ali neka bolji pobijedi - poručio je Talijan, koji je devet godina igračke karijere proveo u redovima Vučice.

Ako se, pak, Ancelottijeva želja ne ostvari i Sevilla podigne trofej, najsretniji će biti Ivan Rakitić. Bivšem reprezentativcu Hrvatske u Budimpešti stiže prilika za drugi trofej Europske lige (prvi je osvojio 2013./14.), a ukupno treći u najjačim europskim natjecanjima uračunamo li Ligu prvaka s Barcelonom iz 2015., kada je Rakitić postao drugi hrvatski strijelac u povijesti finala Lige prvaka. Prvi je, sjećamo se iz epizode u Bayernu - Mario Mandžukić.

Linker
08. lipanj 2024 17:00