Pablo Barrios

 MANU REINO/DEFODI IMAGES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Manu Reino/defodi Images/shutterstock Editorial/profimedia
TEK MU JE 19 GODINA

Real ga se odrekao, šest mjeseci nije smio igrati, a sada je oduševio navijače Atletica

Pablo Barrios je bio u startnoj postavi protiv Elchea te postigao gol protiv Ovieda.
Piše: SNObjavljeno: 08. siječanj 2023. 16:12

Pablo Barrios je ima 19-godišnjaka o kojem posljednjih dana pričaju navijači Atletico Madrida. On je, pomalo iznenađujuće, zauzeo mjesto u startnoj postavi kluba kojeg vodi Diego Simeone u posljednjoj prvenstvenoj utakmici protiv Elchea, a nekoliko dana kasnije u kup utakmici protiv Ovieda u igru ušao u 61. minuti da bi u 83. postigao gol za konačnih 2:0.

Nastup protiv Elchea mu je bio prvi prvenstveni nastup od prve minute i drugi općenito, a u Kupu kralja je već postigao gol u prošlom kolu u kojem je Atletico igrao protiv niželigaša Arenteira. Barrios se nakon tih nastupa više ne vraća u drugu momčad Atletica, u kojoj je igrao većinu sezone, već se nalazi u konkurenciji za večerašnji nastup protiv Barcelone.

Iako tek ima 19 godina, Barrios je do ovog trenutka prošao težak put. Rođen je u Madridu, a trenirati je počeo u Realu koji ga se je odrekao kad je imao 14 godina. U Atleticu su odmah zagrizli za njega i privoljeli ga da dođe u njihov klub, ali tu su nastupili novi problemi. Zbog sankcija koje je FIFA tada nametnula Atleticu jer su kršili propise oko dovođenja igrača, Barrios nije mogao biti registriran pa je šest mjeseci samo trenirao, bez mogućnosti nastupa u utakmicama.

No, Barrios zbog toga nije posustajao pa se ubrzo nametnuo kao jedan od najvećih talenata u Atleticovom omladinskom pogonu. Tamo ga je primijetio Diego Simeone koji ga je povremeno priključivao prvoj momčadi, a sada izgleda kao da se iz nje neće lako dati izbaciti. Možda i protiv Barcelone odradi neki vrhunski potez...

Linker
20. svibanj 2024 05:45