Afp
ŠPANJOLSKI DERBI

Real je našao ‘novog Ramosa‘, dvije utakmice nije primio gol, a sada ga čeka pakao s 30.000 navijača!

Madriđani su najbolje ušli u sezonu od odlaska Ronalda, kao da su ga tek sada preboljeli do kraja
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 19. rujan 2021. 11:16

Real gostuje u nedjelju navečer (21.00) gostuje na Mestalli u petom kolu La Lige, u utakmici koja je derbi uvodnog dijela prvenstva jer nakon četiri runde i Madriđani i Valencia imaju po deset bodova te su peto kolo dočekali stacionirani su na vrhu tablice...

Stoper Alaba

Valencia je iskoristila dobar raspored jer svladala je Getafe, Alaves i Osasunu, a kod Granade osvojila boda, no ona nema europske obveze i mogla se fokusirati samo na domaće prvenstvo dok je Real u srijedu u Milanu svladao Inter 1:0. Kraljevi djeluju solidno, sve opasnije u napadu jer mlađi igrači poput Viniciusa i Rodryga su raspoloženi i zabijaju, Benzema također često trese mreže. Imaju bogatiji izbor u sredini terena gdje trener Carlo Ancelotti vjeruje staroj gardi poput Modrića i Casemira, no konkretne stvari odmah je počeo donositi i Camavinga...


Formirana je i obrana, riješio je trener da su stoperski par Militao i Alaba.
- Ako nema hitnog slučaja, Alaba će igrati u središtu obrane - tako je Carlo Ancelotti odgovorio na pitanje o austrijskom reprezentativcu kojeg vidi svojevrsnim nasljednikom Sergija Ramosa.

image
Edin Džeko i David Alaba
MIGUEL MEDINA Afp


Real nije primio gol u dvije od pet službenih utakmica ove sezone i to baš kad je bio taj par središnjih braniča. Dakako, uz veliki doprinos Courtoisa u tim ogledima s Betisom i Interom. Tako je Nacho i dalje opcija iz drugog plana, kao i cijelu karijeru. U srijedu je igrao lijevog beka, ali nema Marcela i Mendyja.


Generalno, Madriđani su najbolje ušli u sezonu od odlaska Cristiana Ronalda, kao da su ga tek sada preboljeli do kraja. Dobili su četiri od pet utakmica u prvenstvu i Ligi prvaka, remi s Levanteom 3:3 je priča za sebe. U međuvremenu su ostali i bez Sergija Ramosa i Varanea, što se dosad nije osjetilo.


Trener Valencije Jose Bordalas nema takav izbor, međutim niti potrebu jer igra manje utakmica. Standardizirao je postavu, ima desetoricu nedodirljivih, a jedanaesti je Rus Denis Čerišev, koji se ozlijedio u Pamploni. Lokalni mediji uvjereni su da će i s Realom na terenu biti tih “deset odabranih”: Giorgi Mamardašvili, Thierry Correia, Gabriel Paulista, Omar Alderete, Jose Luis Gaya, Hugo Guillamon, Daniel Wass, Carlos Soler, Goncalo Guedes i Maxi Gomez.


Bordalas poručuje - idemo po pobjedu.
- Ekipa je samouvjerena. Real je rival koji igra na pobjedu u svim susretima, no mi smo sigurni u sebe i pripremili smo se kao i obično. To što je suparnik Real nije promijenilo planove rada. Poštujemo ih, ali ne bojimo se nikoga i ničega - jasan je Bordalas.

Samo će rasti

U sličnom tonu govorio je i stoper Gabriel Paulista.
- Naš je mentalitet pobjednički, bez obzira igramo li protiv prvog na tablici ili nekoga bitno lošijega, pristup je isti - osvojiti tri boda. Nije bilo lako napraviti tako dobar start, ali odlično smo pripremljeni i samo ćemo rasti - kazao je Paulista.


Najavljeno je da će na tribine moći gotovo 30 tisuća gledatelja, što će za domaćine biti jaka i bitna podrška. U Španjolskoj nije, kao u nekim drugima državama, dopušteno napuniti stadion do kraja, ali i s dijelom popunjenim gledalištem potpuno je drugačije nego kad su stadioni bili prazni.

Linker
09. svibanj 2024 06:17