LLUIS GENE Afp
PRENOSE ŠPANJOLCI

Tek se vratio u Barcu i već ‘krade‘ pojačanje Realu! Laporta se sastao s menadžerima Bayernove zvijezde

Predsjednik Barcelone zna da će iz više razloga biti pravi izazov dovesti ovu nogometnu zvijezdu
Piše: SNObjavljeno: 08. ožujak 2021. 10:14

Članovi Sportskog društva Barcelona većinom glasova za predsjednika su izabrali Joana Laportu (58), koji je već obnašao tu dužnost od 2003. do 2010. godine.

Na nedjeljnim izborima Laporta je osvojio 54.28 posto glasova, njegov najbliži konkurent Victor Font je dobio 29.99 posto, dok je trećeplasirani Toni Freixa osvojio 8.58 posto glasova.

Bili su ovo izvanredni predsjednički izbori u Barceloni jer je bivši predsjednik Josep Maria Bartomeu u listopadu podnio ostavku kako bi izbjegao glasovanje o nepovjwerenju zbog ponižavajućeg 2-8 poraza od Bayerna u četvrtfinalu Lige prvaka. Usto, Bartomeu je nedavno i priveden zbog sumnji da je financijski oštetio klub.

Kako prenosi španjolska Marca, Laporta bi u svoj novi mandat na čelu katalonskog velikana mogao krenuti 'jako'. Naime, kako prenosi spomenuti list, Pini Zahavi i Fali Ramadani, agenti Bayernove zvijezde Davida Alabe, boravili su prošlog tjedna u Barceloni gdje su se sastali s Joanom Laportom kako bi razgovarali o mogućnosti da od iduće sezone zaigra na Nou Campu.

image
KAI PFAFFENBACH Afp

Marca također navodi kako je Laporta zamolio dvojac agenata da pričekaju da on posto predsjednik kako bi dali formalni prijedlog igraču koji bi, zbog svoje svestranosti, bio odlično riješenje za klub.

Laporta zna da neće biti lako dovesti Alabu obzirom da je imao dosta bogatih ponuda, uključujući i onu Real Madrida, a uz to i sam igrač traži visoku premiju za transfer.

Linker
25. travanj 2024 00:55