JAVIER SORIANO Afp
DOSAD NEZAMISLIVO

VIDEO: Povijesni gol u svijetu nogometa pao u Primeri! Ovo je dokaz kako VAR mijenja samu igru

Poznati je španjolski sudac u prvi mah poništio zgoditak i, očekivano, sudačka se odluka odužila.
Piše: SN/HinaObjavljeno: 04. veljača 2023. 23:20

Ovakva se situacija ne pamti na nogometnim travnjacima i pravi je pokazatelj kako je videotehnologija promijenila najvažniju sporednu stvar na svijetu.

Pogledajte povijesni gol i povijesnu proslavu pogotka:

Naime, argentinski veznjak Atletico Madrida Angel Correa postigao je pogodak u 60. minuti za vodstvo protiv Getafea, da bi ga odmah nakon toga trener Diego Simeone - u skladu sa svojim zamislima - zamijenio Yanickom Carrascom. Njegov se gol pregledavao u VAR sobi jer ga je sudac Mateu Lahoz u prvi mah poništio i, očekivano, sudačka se odluka odužila.

image
JAVIER SORIANO Afp

Argentinac je teren napustio kada je na semaforu stajala minuta 60:15, a u 61:40 poznati je španjolski sudac rukama po zraku iscrtao znak za VAR te potom pokazao na centar, što je značilo da je pogodak priznat...

image
JAVIER SORIANO Afp

U tom su se trenu svi igrači Atletica zaletjeli prema klupi gdje je Correa već odjenut u klupsku trenirku burno proslavio zgoditak u jednoj od najčudnijih proslava golova ikada viđenih na nogometnim travnjacima.

Igrač je, dakle, na klupi za rezerve proslavio pogodak koji je postigao na terenu - što je dosad bilo nezamislivo u svijetu nogometa.

image
JAVIER SORIANO Afp

Gosti su ipak došli do boda golom Enesa Unala u 83. minuti iz jedanaesterca. Nakon petog remija Atletico Madrid zauzima četvrto mjesto s 35 bodova, a Getafe je nakon petog vezanog susreta bez pobjede na pretposljednjoj 19. poziciji s 18 bodova.

Sedam golova u Sevilli

Nogometaši Celte iz Viga pobijedili su večeras u Sevilli Betis s 4:3, u utakmici 20. kola španjolske Primere.

Goste je u vodstvo doveo Jorgen-Strand Larsen u šestoj minuti, a Betis je preokrenuo rezultat golovima Juanmija u devetoj i Sergia Canalesa u 23. minuti. Do kraja poluvremena Celta je izjednačila golom Gabrija Veige u 42. minuti. Isti igrač postiže pogodak u 56. minuti za novu prednost gostiju, dok je četvrti pogodak za Celtu postigao Joseph Aido u 69. minuti. Treći pogodak na utakmici Betis je postigao u 84. minuti, kada je s "bijele točke" bio precizan Nabil Fekir. U petoj minuti sudačke nadoknade domaći su ostali s desetoricom na terenu jer je Luis Felipe dobio crveni karton.

Momčad iz Seville zauzima šesto mjesto na tabeli Primere sa 31 bodom, dok Celta nakon druge vezane pobjede zauzima 11. mjesto sa 23 boda.

Linker
26. travanj 2024 20:55