IMAGO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Imago/Imago Sportfotodienst/Profimedia
LOŠE VIJESTI

VIDEO Vatreni zapucao penal, a potom noć proveo u bolnici: Ante Budimir završio utakmicu s tri slomljena rebra

Da je Budimir zatresao suparničku mrežu, bio bi to njegov 17. gol ove sezone u Primeri
Piše: SNObjavljeno: 16. travanj 2024. 06:40

U susretu 31. kola španjolskog nogometnog prvenstva Valencija je na gostovanju pobijedila Osasunu sa 1-0, nakon što je hrvatski napadač Ante Budimir promašio kazneni udarac u osmoj minuti sudačke nadoknade.

Gosti su poveli u 18. minuti golom Andre Almeide, a najbolju priliku za izjednačenje Osasuna je imala u sudačkoj nadoknadi utakmice nakon što je hrvatski reprezentativac Ante Budimir izborio kazneni udarac. Ruben Pena je ubacio s desne strane do Budimira kojeg je po nogama udario Hugo Guillamon. Sudac Jose Munuera prvotno nije pokazao na bijelu točku, ali je nakon poziva iz VAR sobe promijenio odluku.

BUDIMIROV PENAL POGLEDAJTE OVDJE

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio.

Trener Osasune Jagoba Arrasate se nakon utakmice kratko osvrnuo na promašeni penal Budimira i otkrio:

- Tražio me već tri puta za oprost, ali ja nemam što oprostiti, ovdje nitko nije zakazao. Dogodila se blokada i za njega je to nešto čudno, glava utječe jako u ovim situacijama. Sigurno je da će ova situacija ostati u sjećanju obzirom da je to bila posljednja akcija na utakmici. Budimir je inače igrač koji je pouzdan kada su u pitanju penali, do danas nije promašio niti jedan jedanaesterac, ali sve je to dio nogometa. Odigrali smo dobru utakmicu, nismo zaslužili poraz, ali ostali smo bodova. ostaje žal.

Osim promašaja treba reći kako je Budimir noć proveo u bolnici nakon što je ustanovljeno kako je slomio tri rebra.

- Nogometaš Ante Budimir doživio je ozljedu u večerašnjoj utakmici protiv Valencije zbog čega je nakon završetka prebačen u Sveučilišnu kliniku Navarra. Obavljenim pretragama utvrđeno je kako je napadač Vatrenih ozlijedio prsni koš te završio s tri slomljena rebra. Nogometaš će biti zadržan na liječenju i obaviti nove pretrage u sljedećih nekoliko sati - stoji u priopćenju kluba.

Da je Budimir zatresao suparničku mrežu, bio bi to njegov 17. gol ove sezone u Primeri, koliko je postigao i vodeći strijelac lige Ukrajinac Artem Dovbik koji igra za Gironu.

Linker
16. travanj 2024 12:33